Antena Meniu Search
x

Mii de elevi din judetul Alba nu au primit banii pentru abonamentele de transport

Mii de elevi din judetul Alba nu si-au mai primit de luni de zile banii pentru abonamentele de transport. De aproape opt luni, parintii trebuie sa plateasca din buzunar transportul copiilor la scoala, intre 100 si 300 de lei pe luna.

Vezi și

Cei de la Inspectoratul Scolar Judetean spun ca nu au primit banii pentru naveta de la Ministerul Educatiei. Iar ministerul sustine ca intarzierea platilor a aparut din cauza ca in acest moment se lucreaza la o noua hotarare de Guvern, prin care se vor impune anumite plafoane societatilor de transport. Asta dupa ce s-ar fi constatat diferente foarte mari de la un judet la altul in ceea ce priveste tarifele percepute de transportatori.

Potrivit legii, Ministerul Educatiei deconteaza integral pretul abonamentelor pentru elevii care parcurg zilnic distante de pana la 50 de kilometri, iar pentru trasee mai lungi se plateste contravaloarea a doar opt calatorii dus-intors pe semestru.

Cert este ca in acest moment, mii de elevi din mai multe judete din tara sunt in aceeasi situatie.

Parintii sunt disperati: multi nu-si permit sa plateasca in fiecare luna sute de lei pentru transportul copiilor la scoala si spun ca daca situatia nu se va remedia, nu vor avea de ales decat sa nu-i mai trimita la cursuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mii de elevi din judetul Alba nu au primit banii pentru abonamentele de transport