Antena Meniu Search
x

Video Mii de turişti au luat drumul staţiunilor montane. Pentru Crăciun, gradul de ocupare este deja de peste 80%

Când eşti la munte, nici nu mai contează restricţiile. Aşa şi-au spus mii de turişti care au luat drumul staţiunilor din toată ţara. Au găsit zăpadă suficientă pentru câteva ture de săniuş şi nu i-a deranjat că trebuie să poarte mască în aer liber. Cât despre schiori, administratorii pârtiilor speră să îi facă fericiţi cât de curând. 

de Redactia Observator

la 29.11.2020, 20:28

Vezi și

Pârtia din Rânca s-a aglomerat încă de la primele ore. Peste şase mii de turişti au ajuns în staţiune şi au transformat fiecare pată de zăpadă în derdeluş.

Zile pline se anunţă şi de sărbători. Pentru Crăciun, gradul de ocupare este deja de peste 80%.

Interzicerea petrecerilor nu i-a făcut pe mulţi să renunţe. 

Reporter: "Pentru sărbătorile de iarnă aveţi în plan să reveniţi la munte?"

Turist: "Noi aşa am vrea. Ne-am dori din toată inima"

Reporter: "Sărbătorile de iarnă le veţi petrece tot la munte anul ăsta?"

Turist: "Nu aş putea să vă spun, cu toate că ar fi posibil pentru că simţim mereu nevoia să ne mai recreăm şi noi din când în când"

Restaurantele vor funcţiona doar până la ora 21. Iar petrecerile cu hore, îmbrăţişări şi muzică live sunt interzise. Cabanierii speră totuşi să atragă turiştii cu bucate tradiţionale.

George Dinu, reprezentant restaurant: "O să avem un meniu diverisificat. De Crăciun, o să avem sarmale, pomana porcului şi tăierea porcului în ajun de Crăciun"

Pensiunile mici şi izolate au fost cele mai căutate.

Gheorghe Pârvulescu, administrator pensiune: "Noi avem patru camere. Oferim spre închiriere întreaga locaţie turiştilor. Aşteptăm turiştii cu un centru spa care dispune de o saună uscată şi un jacuzzi cu hidromasaj, cu apă încălzită"

Întreaga cabană poate fi închiriată cu 1.500 de lei pe noapte.  

Iar, la geam, un peisaj de poveste din creierii munţilor.

În Maramureş, turiştii s-au bucurat de zăpadă, deocamdată însă doar la săniuș.

Copil: "Îmi place foarte mult să mă dau cu sania, până când o să se deschidă pârtia o să ma tot dau cu sania"

Pârtiile de săniuș au fost amenajate cu zăpada artificială pentru că încă nu a nins suficient. Iar turiștii trebuie să respecte și anumite reguli.

Oana Poenar, administrator pârtie săniuș: "Persoanele trebuie să poarte mască şi să păstreze distanţa de doi metri între ei, e vorba de linia de îmbarcare pentru că pe pârtie se poate păstra distanţa"

În masivul Postăvarul, tunurile de zăpadă au fost pornite, iar autorităţile locale speră ca sezonul de schi să se deschidă la finalul lunii decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mii de turişti au luat drumul staţiunilor montane. Pentru Crăciun, gradul de ocupare este deja de peste 80%