Antena Meniu Search
x

Video Miliardarul Ioan Niculae, din Italia direct la Rahova pentru cinci ani

Din Italia, direct la Rahova după gratii. Omul de afaceri Ioan Niculae, cu o avere de peste 300 de milioane de euro, a fost dus la peniteciar, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupţie. La aeroport, a fost aşteptat de poliţişti care l-au încătuşat.

de Redactia Observator

la 19.02.2021, 20:02

Vezi și

A fost cel mai bogat om din România, a făcut bani din agricultură şi a construit un adevărat imperiu. După mărire, a venit, însă, decăderea. Azi a venit din Italia şi a fost aşteptat la aeroport cu o pereche cătuşe. 

Pentru că aseară nu l-au găsit acasă, autorităţile române l-au dat în urmărire naţională. 

Se afla în Milano, atunci când a primit vestea condamnării. Îşi trata complicaţiile post-COVID. 

La control în Italia

"Am fost sub control la o clinică privată de ORL. M-a programat să mă duc la o anumită dată. Am stat două zile intrenat în spital", a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Şi s-a predat. Duba Poliţiei l-a dus până la penitenciarul Rahova. 

Ioan Niculae a fost găsit vinovat, după ce, firma sa, InterAgro, a încheiat contracte fictive cu o altă societate pentru a plăti mai puţini bani la stat. Prejudiciul: 11 milioane de lei. 

Prosper om de afaceri, patron de echipă de fotbal, Ioan Niculae a condus ani buni topul Forbes al celor mai înstăriţi români. 

A avut peste un miliard de dolari

Averea sa a depăşit la un moment dat un miliard de dolari. La Zimnicea, oraş-port la Dunăre, şi-a construit un adevărat imperiu. Văzut de sus, domeniul său e ca o oază de lux, într-un oraş prăbuşit la propriu, în care singura sursă de venit pentru localnici este firma sa. 

Pasionat de vânătoare, a ajuns în 2014 pe primele pagini din presa internaţională după ce a plătit 50 de mii de euro ca să împăieze şi să aducă în ţară un elefant de peste 4 tone, vânat în Africa. 

Condamnat şi pentru dosarul Mită la PSD

Un an mai târziu, a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru că a finanţat ilegal campania electorală a lui Mircea Geoană. A ispăşit doar 6 luni din cei doi ani şi jumătate de pedeapsă. Acum, va sta cinci ani după gratii. 

"În România mi-e teamă de orice. România nu mai are nicio legătură cu statul de drept", a mai spus Niculae. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Miliardarul Ioan Niculae, din Italia direct la Rahova pentru cinci ani