Meniu LIVE
Search
x

Video Milioane de euro pentru centre turistice ale nimănui: "Nu e tradiţională decât prostia la noi. Ce să vadă? Oameni beţi sau ce?"

Milioane de euro s-au cheltuit în România pe centre de informare turistică la sat care să atragă străinii în zonă. Cele mai multe sunt acum abandonate. Nici nu e de mirare, spun locuitorii unei comune din Cluj. La ei în zonă singura atracţie turistică ar putea fi... beţivii satului, râd amar oamenii.

De Alex Prunean la 26.06.2021, 20:42
Vezi și

Comuna Vultureni, la 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Un loc fără obiective turistice notabile. Dar asta nu i-a oprit pe edili să viseze şi să atragă bani europeni pentru a construi un centru de informare, care are chiar şi un angajat…Doar că...

Panourile de informare par a fi puse doar pentru a mai bifa o investiţie.

La şase ani de la inaugurarea centrului, localnicii recunosc că sunt singurii care calcă prin zonă.

"Nu e tradiţională decât prostia la noi. Eu nu văd pe nimeni. decât ce mai organizează la nivel local câte o întâlnire. Şi harta care e pusă în faţă e în oglindă, nu e harta reală. Dacă mergeţi după harta asta, o luaţi aiurea"

Pe acelaşi subiect

Altă localitate, alt centru de informare, aceeaşi situaţie…Centrul de informare turistică din Lujerdiu, comuna Corneni finalizat în anul 2013. E închis. ca la magazin, nu scrie programul.

Bani duşi pe apa sâmbetei

Aproape 200.000 de euro a costat centrul turistic din sat. Cât despre obiectivele din zonă...

Reporter-localnic:-Vin turişti aici? 

- Păi ce să vadă? Oameni beţi sau ce? Nu vine nicio maşină, nici nimic. Ţin aici pe o doamnă, dar vine o dată pe săptămână. Stă în birou, udă asfaltul sau face curăţenie şi gata".

Clădirile care au costat sute de mii de euro pot fi folosite pentru altceva după cinci ani.

-"Moare cineva şi îi face masa aici.

- La centrul turistic?

- Aici, da, înăuntru.

- Abia aşteaptă să moară cineva, să facă o masă acolo".

Primarul recunoaşte că foloseşte centrul turistic pe post de cămin cultural. 

Chifor Cornel Vasile, primar comuna Corneşti: "Din păcate, nu le putem oferi foarte multe lucruri acum. În viitor, eu zic că îşi va atinge scopul sută la sută".

Uniunea Europeană a pus la dispoziţia satelor româneşti 45 de milioane de euro pentru a atrage turişti. Banii s-au  cheltuit pe 300 de centre de informare, majoritatea abandonate acum.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Milioane de euro pentru centre turistice ale nimănui: "Nu e tradiţională decât prostia la noi. Ce să vadă? Oameni beţi sau ce?"