Antena Meniu Search
x

Video "Miroase ca pe front, poate şi mai rău". Fostul şef al Gărzii de Mediu, descoperire macabră pe un câmp la marginea Bucureştiului

"Mii de metri pătraţi acoperiţi cu organe de animale, în soare!", este descoperirea şocantă de care a avut parte fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu pe un câmp aflat la marginea Bucureştiului.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 13:18

Vezi și

Fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu afirmă că o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi în apropierea Bucureştiului este acoperită de piei de animale şi de intestine, care stau în soare şi că „miroase ca pe front, poate şi mai rău".

"Mii de metri pătrați acoperiți cu organe de animale, in soare!

Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă , statul nu funcționează deloc! Ce guvern conduceți? Autoritățile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiștii Comisiei Europene!

Daca tot acoperiți 7 din 10 postări ale Ministerul Mediului - România cel puțin faceți ceva, orice!", a scris Octavian Berceanu.

Pe acelaşi subiect

"Dubele stau la rând să descarce organele animalelor"

Imaginile au fost filmate în judeţul Ialomiţa şi Octavian Berceanu se plânge că deşi a chemat poliţia, niciun autovehicul care descărca deşeuri nu a fost reţinut. 

"Ialomița! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe camp alaturi de deșeuri. Am chemat Poliția Română! Nu a fost reținut niciun autovehicul care descarcă deșeuri, chiar în fața organelor de control.

Faptele sunt infracțiuni, coordonate chiar de conducerea comunei.

Dubele stau la rand sa descarce organele animalelor.

Peste 5000 mp acoperiți cu organe de animale, in plin soare. Miroase ca pe front, poate și mai rău. Suntem în Europa?", a mai scris Octavian Berceanu, care s-a aflat în zonă cu senatorul Dragoş Popescu, membru al Comisiei de Mediu din Senat.

România, mai "verde" după campania Observator "După noi, gunoiul"

În ultimul an, Observator, prin campania "După noi, gunoiul" cu Bianca Iacob, a început cea mai grea luptă - cea pentru viitorul copiilor noștri. Un an de investigații, sute de ore de filmare, zeci de reportaje, o misiune: să transformăm în lege grija pentru mediu. După trei sezoane în care Observator a abordat sistematic fațetele problemelor de mediu din România, au apărut rezultate concrete. Legile s-au schimbat și începem să avem o Românie mai "verde".

În decembrie 2021, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se reduc punctele de trecere a frontierei prin care intră deșeuri în România. O șansă reală ca țara noastră să nu rămână groapa de gunoi a Europei și nu numai

În martie 2022, Educația pentru mediu, a fost introdusă în structura anului școlar 2022-2023. Va exista "Săptămâna verde" în care elevii vor învăța despre protecția mediului, schimbările climatice și comportamentul responsabil.

Luna aceasta, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care arderea ilegală de deşeuri se pedepseşte de acum cu închisoarea

Deja vorbim despre un fenomen al arderilor ilegale, care ucide. Campania "După noi, gunoiul" a arătat ce fel de substanţe nocive sunt eliberate în aer, în momentul în care sunt incendiate deşeurile.

“«După noi, gunoiul» înseamnă o realitate cu care ne confruntăm și pe care o ignorăm. Poate din neștiință, din neputință sau, pur și simplu, ne-am pierdut speranța că se mai poate schimba ceva mai mult decât niște miniștri care promit reforme. Reforme uitate în sertar. «După noi, gunoiul» este un demers jurnalistic care a reușit să schimbe o parte din legislație. Nu renunțăm, următorul pas este ca guvernanții, Ministerul Mediului, să facă un inventar al tuturor surselor de poluare ca să știm exact nu numai cât de mari sunt problemele, dar să găsim și soluțiile corecte. Pentru noi, pentru sănătatea noastră. Și ne vom uita și la sumele care vor fi cheltuite pentru ca noi să știm ce mâncăm, ce bem și ce respirăm.”, spune Bianca Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Miroase ca pe front, poate şi mai rău". Fostul şef al Gărzii de Mediu, descoperire macabră pe un câmp la marginea Bucureştiului