Antena Meniu Search
x

O fetiţă de doar 2 ani ce dispăruse fără urmă a fost găsită după ore bune de căutări pe marginea râului Teleajen

O fetiţă de doar 2 ani ce dispăruse fără urmă a fost găsită după ore bune de căutări pe marginea râului Teleajen.

Vezi și

O fetiţă de doar 2 ani ce dispăruse fără urmă a fost găsită după ore bune de căutări pe marginea râului Teleajen. Era plină de noroi şi speriată. Eroul este un câine poliţist care i-a luat urma. Mama o lăsase pe copilă, la marginea pădurii, aproape de casă, să o aştepte, dar când s-a întors, nu a mai găsit-o.

Sunt aplauzele binemeritate la finalul unei misiuni ce părea imposibilă. După mai bine de un sfert de zi, timp în care dispariţia unei micuţe de doi ani a creat panică în Zănoaga, salvatorii răsuflă uşuraţi. Eroul lor, cel care a găsit-o pe fetiţă, este un câine-poliţist. Ref.

Valentin Arsene, IPJ Prahova: "Am luat un articol vestimentar de la copil, am dat miros câinelui, am plecat în căutare spre pădure, luând mirosul ne-am deplasat până în malul râului Teleajen, acolo am găsit copilul, era cu picioarele în noroi, cu un câine lângă, câinele a lătrat."

Însă până la bucurie, au fost momente de agonie. 60 de oameni: poliţişti, jandarmi, pompieri dar şi localnici au împânzit pădurea în lung şi-n lat. Cu toţii refuzau să creadă că s-ar fi putut întâmpla ceva rău cu fetiţa.

Căutătorile au început imediat ce mama copilei a dar alarma la 112 şi a mobilizat un sat întreg.

Comisar şef, Florian Vlădan, adjunctul şefului municipiului Ploieşti: "Iniţial am solicitat şi un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, însă, din fericire, nu a mai fost nevoie."

Femeia a povestit că şi-a lăsat fetiţa în grija celor doi câini, în apropierea locuinţei, şi s-a dus să ia ceva din casă, dar când s-a întors nu a mai găsit-o. După ce ar fi căutat-o singură patru ore, a cerut ajutor.

Tot mama a spus că se certase cu concubinul şi de aceea a plecat de-acasă, cu tot cu fetiţa.

Aurel Savu, tatăl fetiţei: M-am dus la magazin, am băut o bere, ea şi-a luat buletin, şi-a luat toate alea după ea. Eu nu ştiam nimic. Şi când am venit, lumea la poartă că a pierdut copilul.

Autorităţile, însă, o văd vinovată şi pe femeie. 

Fetiţa a fost dusă, aseară, la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti pentru îngrijiri medicale. A scăpat, cu viaţă, ca printr-o minune.

Andrei Buzgan, SAJ Prahova: "Este vorba despre o fetiţă, pierdută în jurul orelor 14. A fost găsită cu o hipotermie uşoară. Este conştientă, doar speriată."

Dacă inspectorii de la Protecţia Copilului o vor găsi vinovată pe mamă, Ana-Maria ar putea ajunge în grija statului, ca şi ceilalţi patru fraţi ai săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » O fetiţă de doar 2 ani ce dispăruse fără urmă a fost găsită după ore bune de căutări pe marginea râului Teleajen