Antena Meniu Search
x

Toate drumurile duc spre Capitală! Marele miting al diasporei a aprins deja spiritele între jandarmi şi protestatari

Astăzi are loc marele miting al diasporei, care a aprins deja spiritele între jandarmi şi protestatari. "Nu vom tolera insubordonarea", avertizează autorităţile, care spun că au primit ameninţări cu moartea.

Vezi și

Astăzi are loc marele miting al diasporei, care a aprins deja spiritele între jandarmi şi protestatari. "Nu vom tolera insubordonarea", avertizează autorităţile, care spun că au primit ameninţări cu moartea. "Venim cu gânduri de pace", răspund românii sosiţi din străinătate, care şi-au sacrificat concediile sau chiar joburile ca să iasă în stradă, în această seară. Zeci dintre ei au ajuns deja în Bucureşti şi şi-au petrecut noaptea în faţa Guvernului, iar alţii sunt în drum spre Capitală. 

Câteva zeci de protestatari au plecat din Timişoara, dar au făcut un popas la Sibiu, în fața sediului PSD, înainte de a-și continua drumul către Capitală. Au fost întâmpinați cu pâine și sare de protestatarii sibieni și au luat parte, preț de câteva minute, la flashmob-ul „Vă vedem"!

Cei mai mulţi plecați de peste 20 de ani în Germania sau Italia, protestatarii spun că se vor întoarce acolo, la muncă, dar spun că mai întâi trebuie să schimbe ceva în România.

Doar în ultimele 36 de ore, peste 110 mii de români din diasporă au intrat în ţară. Un tranzit normal pentru această perioadă, spun autorităţile. Primii protestatari au si ajuns deja in Piata Victoriei si au si adus cu ei o rulota si un cort, semn clar ca vor ramane aici pana la terminarea protestului.

Li s-au alăturat, pe parcurs şi alţii, astfel că zeci de oameni şi-au petrecut noaptea în faţa Guvernului. Autorităţile spun că sunt pregătite pentru orice, mai ales că mitingul nu are autorizaţie. Iar jandarmii avertizează că nu vor accepta violenţa.

Forţele de ordine au fost suplimentate. Jandarmii din Bucureşti şi din ţară vor fi dotaţi inclusiv cu echipament antitero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Toate drumurile duc spre Capitală! Marele miting al diasporei a aprins deja spiritele între jandarmi şi protestatari