Antena Meniu Search
x
LIVE

Mitropolitul Banatului: Preoții vor ajuta imigranții cu îmbrăcăminte și hrană

Preoții din parohiile ortodoxe bănățene vor ajută imigranții cu îmbrăcăminte și hrană, dar și cu alte articole de strictă necesitate, cu sprijinul enoriașilor, a declarat vineri Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

la 18.09.2015, 10:54

Preoții din parohiile ortodoxe bănățene vor ajută imigranții cu îmbrăcăminte și hrană, dar și cu alte articole de strictă necesitate, cu sprijinul enoriașilor, a declarat vineri Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

'Nu trebuie să ne alarmăm. Dimpotrivă, și noi aici, la nivel de Mitropolie, am vorbit cu unii dintre preoți și dacă vor fi momente critice, când trebuie ajutați (imigranții, n.r.) cu o haină, cu o hrană sau cu altceva, prin preoții noștri de la parohii suntem dispuși să facem o colectă, să ajutăm, mai ales că bate la ușă iarnă. Nu vom sta pasivi, cu toate că pentru acest proces, rezolvarea acestei situații, pe linia întâi sunt organele abilitate ale statului. Dar, în acest proces de primire, de integrare, nu vom sta pasivi. Cu cât vom putea și noi să ajutăm pentru integrarea acestor oameni care vor veni, o vom face', a afirmat întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Banat.

Mitropolitul Ioan Selejan a ținut să remarce faptul că poporul român este mult mai tolerant decât altele și că doar sărăcia îi face pe români să nu-și poată manifestă pe deplin această calitate.

Ioan Selejan a mai subliniat și faptul că europenii, că o comunitate prin excelentă creștină, trebuie să manifeste iubire față de refugiații orientali și că un război nu poate fi stins cu un alt război, ci doar cu o pace.

'Egoismul acesta național, iată că s-a dovedit că nu a avut efecte pozitive. A fost Europa care s-a dezvoltat, din mila lui Dumnezeu sunt peste 70 de ani de când s-a încheiat Al Doilea Război Mondial, și a beneficiat de pace, de liniște, de o dezvoltare extraordinară și de aceea, zic eu, ei vin astăzi spre noi datorită faptului că nu ne-am dus noi la ei când trebuia', a mai punctat Mitropolitul Banatului pentru Agerpres.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mitropolitul Banatului: Preoții vor ajuta imigranții cu îmbrăcăminte și hrană