Antena Meniu Search
x

Moaştele sfintei Parascheva s-au întors în Catedrala Mitropolitană din Iași

Aseară, nimeni nu a stat în casă, în Iaşi. Localnicii s-au împărţit în două. Zeci de mii s-au adunat în centru să-i vadă pe Delia şi Smiley la concertul care a marcat sfârşitul zilelor oraşului

Vezi și

Aseară, nimeni nu a stat în casă, în Iaşi. Localnicii s-au împărţit în două. Zeci de mii s-au adunat în centru să-i vadă pe Delia şi Smiley la concertul care a marcat sfârşitul zilelor oraşului

Sunt ultimii pelerini care au venit să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Cei mai mulţi au aşteptat toată ziua să atingă racla sfântă.

Mulţi pelerini spun că Sfânta le-a ascultat rugăciunile. După ce au trecut pe lângă raclă şi ultimii pelerini preoţii au acoperit-o şi au pornit într-o procesiune către Catedrală.

Şase slujitori au domnului au purtat pe braţe racla prin faţa credincioşilor. În Catedrală au fost mai mulţi credincioşi decât afară. Au aşteptat cu emoţie, supravegheaţi de jandarmi, momentul în care Sfânta a fost adusă înăuntru.

În timpul slujbei nu toţi credincioşii au stat cu mâinile împreunate în rugăiune. Mulţi au scos telefoanele să aibă o amintire de la ceremonie. Cu telefoanele în aer au stat şi oamenii care au ales să-şi petreacă seara la concertul care a încheiat zilele Iaşiului.

Mii de oameni au mers în centrul oraşului să-i asculte pe Delia şi pe Smiley. După concert oamenii au urmărit un foc de artificii care a durat un sfert de oră.

Iaşiul a fost în ultimele zile raiul vânzătorilor. Pelerinii au lasat averi la tarabele ridicate în centrul oraşului. Nu doar icoanele au avut căutare. De la siropuri pentru boli, batiste inscripţionate cu chipuri de sfinţi, până la papuci din catifea roşie pentru "mers la sfânta". Credincioşii au fost ispitiţi la tot pasul cu oferte.

Dacă fiecare pelerin a cheltuit cel puţin 50 de lei pe suveniruri s-ar aduna 6 milioane de euro. La Iaşi au fost în aceste zile în jur de 500.000 de credincioşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Moaştele sfintei Parascheva s-au întors în Catedrala Mitropolitană din Iași