Antena Meniu Search
x

Mobilizare „colectivă”: Voluntari, firme, psihologi își oferă sprijinul pentru victimele incendiului

Zeci de persoane, diverse firme, psihologi se implică pentru a ajuta familiile victimelor incendiului

Zeci de persoane, diverse firme, psihologi se implică pentru a ajuta familiile victimelor incendiului care a avut loc vineri noaptea în Capitală, dar și pentru a oferi mâncare și apă personalului medical și celor care vin să doneze sânge.

"Nu mi-am propus să fac asta. Totul a pornit de la un mesaj pe Facebook și am început să coordonez, începând de aseară, mai mulți voluntari pe care îi cunosc personal sau numai de pe Facebook", a declarat duminică, jurnalista Oana Botezatu.

Ea a arătat că soțul său, mai mulți prieteni, dar și alte persoane pe care nu le cunoaște personal au mers la spitalele în care se află internați răniții, precum Floreasca, Bagdasar-Arseni, Spitalul de Arși, Universitar, Sf. Ioan, dar și la Centrul de Transfuzii din Capitală pentru a oferi mâncare, apă, cafea aparținătorilor și familiilor pacienților, donatorilor, personalului medical, dar și ziariștilor.

Printre firmele care au oferit diverse produse, potrivit Oanei Botezatu, s-au aflat Billa, Mega Image, Icon Food, Luna Cafe, Pizzicato, Starbucks.

"La Floreasca, medicii și asistentele plângeau pentru că au primit ajutor", a mărturisit jurnalista.

De asemenea, ea a arătat că peste 20 de persoane au contactat-o pentru a ajuta familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în incendiu.

Colegiul psihologilor din România și mai multe firme specializate în acest domeniu oferă asistență psihologică gratuită pentru familiile victimelor. Echipa Colegiului psihologilor din România este activă și va funcționa pe o perioadă nedeterminată la Spitalul de Arși, IML, Fundația Estuar, Clinica MindCare și la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Și studenții Universității "Carol Davila" și-au anunțat disponibilitatea de a sprijini cadrele medicale din spitalele care au preluat răniții — pentru monitorizare pacienți, toaletare plăgi, pansamente și altele—, medicii care se ocupă de preluarea donatorilor și recoltarea sângelui, dar și firmele care asigură aprovizionarea unităților medicale cu alimente și medicamente pentru transport și distribuire prin mobilizarea voluntarilor.

Totodată, mai multe hoteluri oferă cazare gratuită în București pentru rudele victimelor, iar printre acestea se numără SKAL International Romania, Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest, VOGUE Hostel și Umbrella Hostel.

Vola.ro oferă bilete de avion pentru rudele de gradul unu și doi din străinatate, Uber și Black Cab ajută cu transport gratuit pentru donare, iar compania RVG suportă integral costurile biletelor de autocar pentru rudele de gradul unu și doi ale celor decedați, dacă acestea se află în orașele Darabani, Dorohoi, Botoșani, Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focșani, Râmnicu Sărat și doresc să ajungă în Capitală.

Și clinicile particulare se implică. Medlife și Medcenter au anunțat că oferă tratament în regim ambulatoriu, respectiv un control medical, iar farmacia Materna a anunțat că donează produse pentru vindecarea plăgilor arse. Rețeaua de sănătate Regina Maria anunță că o echipă medicală de urgență dedicată acestei situații stă la dispoziție la numărul de telefon 0722.456.711 și le oferă gratuit tuturor celor care au nevoie îngrijire medicală și tratament, consultații în ambulatoriu, medicamente și materiale sanitare și consiliere psihologică.

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA) și-a anunțat disponibilitatea de a ajuta gratuit la efectuarea oricărui demers juridic solicitat de familiile victimelor, pentru protecția drepturilor lor și tragerea la răspundere a vinovaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare „colectivă”: Voluntari, firme, psihologi își oferă sprijinul pentru victimele incendiului