Antena Meniu Search
x

Modele de subiecte și barem la Evaluarea Națională 2019

Subiecte Evaluarea Națională 2019 clasa VIII. Vineri, 2 noiembrie, au fost publicate modelele de subiecte și baremele pentru examenul de Evaluare Națională din 2019.

Au apărut modelele de subiecte și baremul la Evaluarea Națională din 2019
Elevii află notele după Evaluarea Națională, 19 iunie 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Subiecte Evaluarea Națională 2019 clasa VIII. Vineri, 2 noiembrie, au fost publicate modelele de subiecte și baremele pentru examenul de Evaluare Națională din 2019.

Subiectele au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și publicate pe site-ul oficial subiecte.edu.ro

Model de subiect pentru Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română

Model de subiect pentru Evaluarea Națională la Limba și Literatura Maternă

Model de subiect pentru Evaluarea Națională la Matematică

Barem la Limba și Literatura Română, Evaluarea Națională 2019

Se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor.  Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.  

Se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zece a punctajului total obţinut pentru lucrare.  

Barem la Matematică, Evaluarea Națională 2019

La Matematică se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total acordat pentru lucrare. 

La subiectul 1 se punctează doar rezultatul, astfel: pentru fiecare răspuns se acordă fie 5 puncte, fie 0 puncte. Nu se acordă punctaje intermediare.

La subiectul al doilea și subiectul al treilea, pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător. Nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem. 

Nu vor fi teste grilă la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Rovana Plumb, a precizat după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor, că în anul şcolar 2018-2019 nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte.

Pe 31 octombrie, Marian Șuță, președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), anunțase că elevii care vor da Evaluarea Națională în 2019 vor avea de rezolvat teste grilă și întrebări deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Modele de subiecte și barem la Evaluarea Națională 2019