Antena Meniu Search
x

Delfinariul din Constanţa va fi modernizat. Investiția, de 15 milioane de euro

Pinguini, foci şi mai mulţi delfini! Asta vor găsi turiştii pe litoralul românesc. Nu chiar acum. Peste trei ani, perioadă în care Delfinariul din Constanţa va fi modernizat, astfel încât să-i poată găzdui pe noii locatari. Totul va costa 15 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 19.03.2019, 17:13

Vezi și

Pinguini, foci şi mai mulţi delfini! Asta vor găsi turiştii pe litoralul românesc. Nu chiar acum, ci peste trei ani, perioadă în care Delfinariul din Constanţa va fi modernizat, astfel încât să-i poată găzdui pe noii locatari. Totul va costa 15 milioane de euro, bani care vor veni atât de la Ministerul Turismului, cât şi de la Uniunea Europeană.

Un bazin ce poate găzdui şase delfini, cu patru mai mulţi decât are în prezent delfinariul din Constanţa şi un acvariu mult mai mare, acestea sunt două proiecte ambiţioase ce ar trebui să fie finalizate în următorii trei ani.

Va fi o extindere, un sistem de bazine conectat cu cel existent, în care va intra si sistemul de filtrare.

Când vine vorba despre Acvariu, situaţia se complică puţin. Acest acvariu a fost primul din România ca şi clădire, o anexă a cazinoului constănţean. A fost şi grajd, depozit de vinuri, bodegă şi, ulterior, acvariu.

În acvariu există 800 de exemplare de peşti. De la cei specifici ecosistemului Mării Negre, până la puternic coloraţii peşti tropicali de apă dulce şi de coral. Atracţia principală a delfinariului rămân mamiferele marine.

Odată cu extinderea bazinului, numărul locatarilor marini se va mări. Astfel, în trei ani, în faţa turiştilor vor susţine spectacole nu mai puţin de şase delfini.

Localnicii şi angajaţii consideră că dezvoltarea acvariului reprezintă un lucru foarte bun atât pentru copiii din oraş, cât şi pentru turişti.

Aproape 15 milioane de euro vor fi investiţi în aceste proiecte, iar banii pentru extinderea delfinariului vor veni de la Ministerul Turismului şi de la Uniunea Europeană. Lucrările ar urma să fie gata în maximum trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Delfinariul din Constanţa va fi modernizat. Investiția, de 15 milioane de euro