Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Programul Rabla 2018 are undă verde de la Guvern, dar cu schimbări importante. Iată noile condiţii

Programul Rabla 2018 vine cu schimbări. Cine vrea să-şi ducă maşina veche la Remat trebuie să se asigure că e în perfectă stare de funcţionare

de Redactia Observator

la 22.02.2018 , 21:49

Programul Rabla 2018 vine cu schimbări. Cine vrea să-şi ducă maşina veche la Remat trebuie să se asigure că e în perfectă stare de funcţionare şi are dreptul de a circula pe şoselele din România.

Maşina veche care ajunge la casat va trebui să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă. Adica poate circula pe drumurile din România.

În această situaţie, modificările majore la Programul Rabla 2018 ar putea face să dispară şi afacerile cu tichete. Pentru că cine are o rablă care stă va trebui să investească, mai întâi, câteva sute de lei pentru a trece testele şi a obţine ITP-ul. Abia după aceea poate beneficia de banii de la stat. 

Vezi și

Reguli noi apar şi la programul Rabla Plus. Cine vrea o maşină electrică, trebuie să ştie că nu o poate vinde timp de un an de zile. Modificarea vine după ce noi am arătat cum firmele care au luat maşini ecologice le-au transformat imediat într-o sursă de profit. 

Valoare tichetelor rămâne neschimbată şi în 2018: 6500 pentru cei care accesează programul Rabla Clasic, iar ecotichetul pentru maşini electrice poate ajunge până la aproximativ 10 mii de euro. Dar nu mai mult de jumătate din valoarea maşinii noi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Programul Rabla 2018 are undă verde de la Guvern, dar cu schimbări importante. Iată noile condiţii