Antena Meniu Search
x

Pacienții infectați cu noul coronavirus, care au refuzat internarea, riscă să rămână fără monitorizare medicală

Pacienţii infectați cu noul coronavirus și externaţi la cerere riscă să nu mai fie monitorizaţi de nimeni. În Olt, spre exemplu, medicii de la Ambulanță refuză să mai meargă la domiciliul celor infectaţi. Direcţia de Sănătate Publică le ceruse ajutorul pentru monitorizare și consultații, dar acest lucru este aproape imposibil de făcut, spun medicii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.07.2020, 19:46

Vezi și
  • Medicii de pe Ambulanță susțin că nu-i pot monitoriza pe pacienții infectați cu noul coronavirus și care au refuzat internarea..
  • Medicii invocă lipsa de personal, dar și faptul că nu au primit o instruire adecvată.

Principala problemă invocată de medici este aceea că această nouă sarcină le paralizează, practic, activitatea curentă. În plus, spun ei, nu știu ce protocol ar trebui să urmeze, având în vedere că nu au fost instruiți, iar consultația unui pacient cu covid ar trebui realizată după niște reguli stricte. 

Nici resursa umană nu este suficientă, explică șefa de la Serviciul de Ambulanță, care dă exemplul unei zile în care are în tură un singur medic ce ar trebui să răspundă și solicitărilor venite la 112 și să meargă să îi consulte pe pacienții cu covid. 

În câteva zile, în Olt sunt 126 de pacienți infectați cu noul coronavirus care au refuzat internarea sau s-au externat la cerere şi care insistă că sunt asimptomatici şi nu au nevoie de medic. 

Pe acești pacienți ar fi trebuit să-i consulte pentru prima dată un medic de la Ambulanţă şi să-i convingă să meargă la spital, în caz contrar pacienţii fiind rugaţi să semneze că refuză internarea şi că îşi asumă riscurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri sociale » Pacienții infectați cu noul coronavirus, care au refuzat internarea, riscă să rămână fără monitorizare medicală