Antena Meniu Search
x

Moromeţii 2 va avea premiera în cinematografe peste un an

Filmările la Moromeţii 2, continuarea peliculei din 1987 în regia lui Stere Gulea, au ajuns în Bucureşti.

Vezi și

Filmările la Moromeţii 2, continuarea peliculei din 1987 în regia lui Stere Gulea, au ajuns în Bucureşti. Facultatea de Teologie a fost astăzi platou de filmare pentru echipa de producţie. Considerat unul din cele mai bune filme din cinematografia românească, Moromeţii va avea o continuare cu actori de renume. Reporterii Observator au intrat astăzi în culise.

"Niculae, unde mergem noi, domnule?" Aceasta este ultima scenă din primul film Moromeţii, realizat în urmă cu 30 de ani. Astăzi, acelaşi regizor, Stere Gulea, continuă povestea scrisă de Marin Preda. 

Iosif Paştina, un tânăr de 19 ani, îl întruchipează pe Niculae, fiul cel mic al familiei Moromete. Este primul său mare rol. Indicaţiile regizorului îl scapă de emoţii. 

Rolul lui Ilie Moromete este jucat de Horaţiu Mălăele. La 84 de ani, Victor Rebengiuc, cel care i-a dat viaţă personajului acum trei decenii, nu a mai dorit să continue filmările. În Moromeţii 2, mai apar şi alţi actor cunoscuţi: Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Oana Pellea sau Ion Caramitru.

Filmările se vor încheia luna viitoare, iar în noiembrie 2018 pelicula va avea premiera în cinematografe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Moromeţii 2 va avea premiera în cinematografe peste un an