Antena Meniu Search
x

Trei morți în Moldova, în urma inundațiilor catastrofale! Pericolul nu a trecut, se anunță furtuni și în vestul României

Inundaţiile care au lovit Moldova au lăsat în urmă un bilanţ catastrofal: trei oameni morţi, zeci de gospodării inundate şi sute de oameni captivi în locuinţele izolate. O femeie şi doi bărbaţi au fost luaţi de ape, în localităţi lovite de viituri puternice, unde mai multe poduri s-au rupt sub forţa apelor. 

Vezi și

Inundaţiile care au lovit Moldova au lăsat în urmă un bilanţ catastrofal: trei oameni morţi, zeci de gospodării inundate şi sute de oameni captivi în locuinţele izolate. O femeie şi doi bărbaţi au fost luaţi de ape, în localităţi lovite de viituri puternice, unde mai multe poduri s-au rupt sub forţa apelor. Litoralul este chiar şi acum sub cod portocaliu, iar vestul ţării se pregăteşte de urgie.

Pe o şosea inundată din Botoşani, un şofer grăbit accelerează prin apa de zeci de centimetri. E la un pas să se răstoarne, când intră într-un canal ca într-o capcană.

Inundațiile au lovit şi în Suceava, unde un pod pietonal a fost distrus de viitură în zona localităţii Frasin. Este al doilea podeţ de aici năruit de ploi. Câţiva ciobani au rămas izolaţi cu turmele de oi, pe malul celălalt.

Alt treilea şi ultimul podeţ din Frasin stă şi el să se surpe, sub presiunea puhoaielor. Pericolul e uriaş: o femeie a murit într-o comună suceveană, luată de apele învolburare ale râului Moldova, iar în Bacău un bărbat de 63 de ani s-a înecat în râul Oituz

Apele au acoperit cu totul pământul şi în Neamţ. Zeci de gospodarii au fost inundate, iar 65 de locuinţe sunt izolate, după ce un podeț a fost rupt de ape.

O rupere de nori a inundat pe rând şi Tulcea, dar şi porţiuni din litoral: în Mangalia, străzile au dispărut sub ape. Până la ora 21, Constanţa şi Tulcea sunt sub cod portocaliu de ploi, iar mâine tot vestul ţării va fi sub cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Trei morți în Moldova, în urma inundațiilor catastrofale! Pericolul nu a trecut, se anunță furtuni și în vestul României