Antena Meniu Search
x

Foto Moș Crăciun are nevoie de noi voluntari ca să ajungă în Delta Dunării

Campania Super Eroi de Crăciun 2022, lansată în octombrie include de-acum și zona cea mai izolată din nord-estul Deltei Dunării, comuna C.A. Rosetti. Ar fi nevoie de încă 300 de cadouri.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 18:15

”După ce a văzut un reportaj TV, un voluntar a tras un semnal de alarmă pentru Delta Dunării, comuna C.A Rosetti, zonă aflată în risc de îmbătrânire și depopulare. Am reușit să acoperim cadourile pentru puținii copii ai comunei, iar acum, ne străduim să motivăm suplimentar voluntarii noștri și să atragem alții. Ne place să facem cadouri ca Moș Crăciun secret. Vrem să aducem bucurie în casele tuturor sătenilor din cea mai izolată comunitate a Deltei. Timpul este scurt. Au apărut provocări noi. Nu putem transporta coletele nici cu TIR-ul, nici cu autobuzul sau cu microbuzul, dar ne dorim foarte tare să încheiem la timp acțiunea de livrare”, declară Adriana Mureșan, șofer de TIR și membru fondator al Asociației Voluntari în Europa.

Loc de vacanță estivală, Delta este neatractivă în anotimpurile reci. Dincolo de gospodăriile răsfirate șuieră vântul. Puțină lume știe că iarna, Delta Dunării este mult mai izolată de restul țării, decât în anotimpurile calde. Pentru a ne asigura că ajungem la timp, apelăm la transportatori fluviali.

”Viața în inima deltei nu a fost niciodată ușoară! Din primăvară și până în pragul iernii, locuitorii de aici muncesc pentru că iarna, nu de puține ori canalele de legătură între localități devin adevărate patinoare, iar timpul pare că stă în loc, oamenii fiind de multe ori izolați într-un rai al naturii. Mereu am răspuns prezent când voluntarii au cerut sprijinul pompierilor tulceni, indiferent de motivele acestora. Mereu am ajutat și vom ajuta inițiativele de voluntariat pentru că, o societate sănătoasă este aceea care face bine fără a aștepta ceva la schimb”, susține colonel Daniel Petrov - Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea

Pe lângă cutiile de cadouri, Voluntari în Europa își propune să ofere alimente și fructe.

Pe acelaşi subiect

Sania lui Moș Crăciun va fi înlocuită cu o navă dotată cu spații cargo.

”Vom integra gratuit, în cursele noastre recurente pentru Periprava cadourile campaniei Super Eroi de Crăciun. Oricine cunoaște specificul Deltei se implică în viața comunității de aici. Ne-am oferit voluntar să asigurăm transferul lin de la transportatorii pe roți, pe luciul apei, până la destinație. Legătura noastră cu populația Deltei e puternică. Pe mulți localnici îi știm personal. Câțiva s-au născut pe navă. Echipajele noastre cunosc pe nume navetiștii”, a declarat Nicolae Chichi, director executiv Navrom Delta SA, Tulcea

Singurul slot de timp realist pentru transportul în zonă a cadourilor este 6-10 decembrie. Chiar dacă prognoza vremii este una caldă pentru luna decembrie, nu putem risca cadourile sa nu ajungă la timp. Oricine poate fi Moș Crăciun Secret pentru oamenii din Deltă. Orice voluntar din România, implicit din Europa, interesat poate intra în legătură cu noi folosind datele de contact de mai jos. Data limită la care pachetele magice trebuie sa ajungă la Tulcea este 4 decembrie.

Super Eroi de Crăciun 2022: Asociația Voluntari in Europa și-a propus să formeze 3000 de cadouri pentru beneficiari din zone defavorizate

Sunt în curs de distribuire din diaspora peste 2400 mii de cadouri. Regula este ca expeditorul să nu cunoască destinatarul ci doar câteva informații relevante. Ca să poată fi preluate fără costuri suplimentare, de către transportatorii voluntari, cadourile trebuie să intre într-o cutie cât cea de pantofi. Deși nu vor fi prezenți la deschiderea cadourilor, voluntarii au strecurat în fiecare pachet câte o scrisoare cu mesaje emoționale. Cadourile ajung în sate și zone izolate. Fie la copii din familii pentru care darurile sărbătorilor de iarnă n-au fost vreodată o prioritate, fie la copiii instituționalizați, fie la seniori singuri.

Linkuri utile ale campaniei Super Eroi de Crăciun:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Moș Crăciun are nevoie de noi voluntari ca să ajungă în Delta Dunării