Antena Meniu Search
x

Video Mulţi români îşi cumpără case pe loc, deşi preţurile au crescut cu 20% faţă de 2019

Mai scumpe, dar la mare căutare, locuinţele pot fi din nou cumpărate ca pe vremuri, direct de la târgul imobiliar. Costă în medie cu 20% mai mult decât în 2019, însă unii nu se uită la bani şi le cumpără pe loc. Sunt investitori imobiliari care în aceste zile pot achiziţiona apartamente şi în Dubai, Spania şi Cipru.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.09.2021, 20:02

Vezi și
  • Românii îşi pot cumpăra case în Dubai, Spania sau Cipru.

Cine vrea să cumpere o locuinţă în Bucureşti greu mai găseşte una care să coste mai puţin de 1.500 de euro pe metru pătrat. Sunt preţurile de pandemie, cu aproximativ 20% mai mari faţă de 2019: "Ne-ar cam trebui mai mult spaţiu. Ne-am înmulţit aşa că avem nevoie. Lucrul de acasă a creat nevoia unei camere pe care să o transformăm în birou". 

Este noul trend, iar vânzătorii de case veniţi la Târgul Naţional Imobiliar s-au adaptat rapid la cerere.

Cristina Bercea, reprezentant TNI: Se caută în general apartamente cu o suprafaţă mai generoasă, trei camere, cu terasă, grădină sau un balcon mai mare.

Sunt două categorii de clienţi: cei care tatonează piaţa, în căutarea celei mai bune oferte, şi cei hotărâţi, care nu stau prea mult pe gânduri.

Pe acelaşi subiect

Simona Mincu, marketing manager Homezz.ro: Există bani pentru investiţii şi consumatori care şi-au achiziţionat deja o locuinţă şi doresc să învestească pe termen lung în alta.  

Emil, investitor: Caut o garsonieră. Preţ mai mic, chirie mai mare, mai rapid de închiriat.

Roxana, investitor: Pentru studenţi ne interesează, de fapt, să fie aproape de facultate, să ajungă repede, să aibă metrou în apropiere.

Cu 60 de mii de euro pregătiţi de cumpărături, au de unde alege. Dezvoltatorii şi agenţiile anunţă oferte pentru toate bugetele. 

Românii pot cumpăra case în Dubai, Spania sau Cipru

În Bucureşti, prețurile diferă extrem de mult de la un capăt la altul al oraşului. Astfel, dacă în sud, o garsonieră poate fi găsită chiar şi la preţul de 33.000 de euro, în nord, prețurile sunt duble, iar cea mai ieftină locuință nouă se vinde cu cel puţin 77.000 de euro. 

Capitala nu este singurul loc de înmulţit banii. Mai nou, există interes şi pentru Dubai.

Andreea Popa, director general agenţie Dubai: Dezvoltatorii locali din Dubai oferă foarte multe facilităţi clienţilor internaţionali, de la metode de plată eşalonată până la calitate de aparthotel la preţuri de rezidenţiale.

De exemplu, un studio utilat şi mobilat costă în jur de 100 de mii de euro, iar un apartament cu două camere, aproape 200 de mii de euro. Se poate şi mai scump de atât: o proprietate din Spania, scoasă la vânzare pentru suma de şapte milioane de euro. Organizatorii anunţă şi oferte tentante pentru cei care vor să investească în Cipru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Mulţi români îşi cumpără case pe loc, deşi preţurile au crescut cu 20% faţă de 2019