Antena Meniu Search
x

Munca de acasă. Ce le lipsește angajaților

Unele joburi nu pot fi făcute de acasă. Și unii dintre noi chiar nu putem să stăm acasă! Dar pentru cei care au această opţiune, să ştiţi că telemunca vine şi cu părţi mai puţin plăcute, pe care ni le arată un studiu recent.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 14:20

Vezi și
  • Peste 60 la sută din angajaţi se simt izolaţi în această situaţie.
  • Comunicarea cu colegii de birou le lipseşte.

Acesta ne mai spune şi cât de familiarizaţi sunt angajaţii români cu conceptul de muncă remote.

Angajaţii spun, pe scurt, că munca de acasă are şi părţile ei rele. Comunicarea cu colegii de birou le lipseşte celor mai mulţi europeni care lucrează de la domiciliu.

Aşadar, peste 60 la sută dintre ei se simt izolaţi în această situaţie. Un alt minus al muncii remote, ne mai arată studiul, ar fi şi dificultatea unor angajaţi să delimiteze viaţa profesională de cea personală.

Lipsa întâlnirilor fizice, întâlniri pe care le presupuneau unele joburi înaintea pandemiei, este şi ea pe listă. La ora actuală, potrivit datelor Eurostat, aproape 9 milioane de oameni lucrează de acasă în partea Centrală, de Est şi de Sud-Est a Europei.

Ţara cu cel mai mare procent în acest sens este Austria - puţin peste 9 la sută. Noi, românii, suntem la coada clasamentului. Sub 1 la sută dintre angajaţi lucrează de acasă, chiar dacă pandemia a mai schimbat lucrurile în ultimele două luni. În urma noastră mai sunt doar bulgarii.

Despre viitorul modului de lucru în România vorbim în clipele următoare. Pentru 33 la sută dintre respondenţi, telemunca nu va fi o opţiune nici în continuare, asta pentru că ştim deja, nu orice job poate fi făcut din confortul casei.

Pentru cei care au însă această opţiune, studiul ne mai arată că în următorii doi ani, este posibil să existe o creştere serioasă a cererilor pentru reconfigurarea spaţiilor de birouri, având în vedere noua legislaţie, dar şi faptul că mulţi angajaţi îşi vor relua activitatea în companii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Munca de acasă. Ce le lipsește angajaților