Antena Meniu Search
x

Muncitorii din Sri Lanka fac volane de lux la Oradea

O parte dintre muncitorii srilankezi concediaţi în timpul pandemiei de la fabrica fostului ministru, Sorina Plăcintă, au ajuns la Oradea, la o fabrică de volane pentru maşini de lux.

de Redactia Observator

la 15.07.2020, 15:43

Vezi și
  • Locul de muncă de la fabrica de volane vine cu o mulţime de avantaje.
  • Muncitorii beneficiază de cazare şi hrană.

20 dintre cei aproape 140 de muncitori din Sri Lanka, concediaţi în timpul pandemiei de la fabrica de confecţii din Focşani, au avut prima zi de muncă în fabrica din Oradea.

Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni viitorul lor era incert după ce câţiva colegi fuseseră depistaţi pozitiv cu COVID-19, acum lucrurile par să fi intrat pe făgaşul normal pentru muncitorii străini.

Rodica Davidean - director filiana Crucea Roșie Vrancea: Grupul de 20 de lucratori din sri lanka este unul dintre cei mai norocosi pentru ca au gasit un asa loc de munca in Oradea. Suntem foarte bucurosi ca ne-am dat mana si am reusit sa schimbam viata unor oameni. Am reusit sa croim un drum nou si sigur pentru acesti oameni din sri lanka si, de ce nu, poate am reusit sa schimbam si destine.

În plus, locul de muncă de la fabrica de volane vine cu o mulţime de avantaje. Muncitorii beneficiază de cazare şi hrană, iar noul angajator se străduieşte să le ofere toate condiţiile.

Valeriu Trip – angajator: Iniţial a fost vorba despre 5-6 persoane, s-au prezentat pentru proba 16 persoane. În final au fost 16 si s-au mai adaugat 4 si i-am luat pe toti cei 20 de persoane din sri lanka

Mihaela Blaga, director comercial: Noi nu i-am luat pentru ca ne lipseste forta de munca ci pentru ca au ramas in strada, au fost concediati si ne dorim sa facem o fapta buna. sper sa merite investitia in ei si sa nu ne dezamageasca.

Tânără: Hostelul, camera, sunt foarte frumoase şi mari. Dincolo nu era la fel, erau camere mici, stăteam 8 oameni. Aici stăm câte 2 în cameră, e frumos, avem bucătărie şi maşină de spălat, frigider, baie. De toate!

Crucea Roşie Vrancea a fost cea care a intermediat recrutarea, după ce Serviciul Imigrări le-a solicitat ajutorul. Iar angajatorul bihorean le-a plătit srilankezilor inclusiv drumul din moldova în ardeal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Muncitorii din Sri Lanka fac volane de lux la Oradea