Antena Meniu Search
x

Video Municipiul Suceava, selectat în proiectul UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”

În anul 2050, toate oraşele din Uniunea Europeană vor trebui să fie neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei. Pentru a atinge acest obiectiv, au fost selectate 100 de oraşe din toate cele 27 de state membre UE, în care se vor identifica soluții și implementa proiecte în acest sens. Printre aceste oraşe în care se vor face testări se află şi Suceava.

de Redactia Observator

la 05.05.2022, 09:35

Vezi și

Municipiul Suceava face parte din acest proiect pilot.

Lucian Harșovschi - viceprimarul municipiului Suceava: Intenționăm cu acest program câștigat să creștem eficiența energetică a mai multor blocuri din municipiul Suceava prin reducerea costurilor la energia termică, reabilitarea rețelelor termice și foarte important să continuăm cu acest proiect de transport electric, transport verde. 

Locuitorii orașelor participante au un rol activ în acest proiect.

Dan Nechiforel - consilier local Suceava: Administrația locală trebuie să inițieze un dialog cu cetățenii pt că acest program trebuie să fie pentru și cu Cetățeni. Cetățenii să simtă, să poată să ajungă la nivelul de trăi al localităților din Europa occidentală, în același timp cu costuri energetice pt utilități reduse la cel puțîn jumătate.

Pe acelaşi subiect

Sucevenii sunt încrezători că oraşul lor va avea parte de o transformare radicală

Localnic: Suceava are o evoluție pozitivă, dar cu viteză mică.

Localnic: Are potențial. Lucrurile se dezvoltă după părerea mea.

Reporter: Cum vi se pare traficul din Suceava? 

Localnic: Da, ar putea suferi mici îmbunătăţiri că să zic aşa, cel puţîn la orele de vârf sunt anumite ştrangulări în trafic.

Reporter: Ce s-ar mai putea îmbunătăţi?

Localnic: Infrastructura parcărilor, străzile pietonale, sunt multe.

Analiza tuturor factorilor este esențială pentru ca noul proiect să aibă succes. 

Mihai Dimian - prorector USV: Necesită soluții inovative, necesită soluții care implică studii și cercetare și aici este nu numai expertiza ci și rolul universităţii în această misiune a orașului Suceava de a deveni un oraș inteligent și neutru din punct de vedere climatic.

Cele 100 de orașe selectate în cadrul proiectului vor deveni modele de bune practici  pentru toate orașele din Uniunea Europeană care trebuie sa devină neutre climatic până în anul 2050. Din România au fost selectate municipiile Suceava și Cluj-Napoca și București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri sociale » Municipiul Suceava, selectat în proiectul UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”