Mustul proaspăt stors din struguri a invadat târgurile din Capitală
Toamna aduce şi mustul în târgurile din Capitală. Proaspăt stors din strugurii care au îndurat până acum arşiţa verii, nectarul viei este cel mai căutat la mijloc de septembrie
Toamna aduce şi mustul în târgurile din Capitală. Proaspăt stors din strugurii care au îndurat până acum arşiţa verii, nectarul viei este cel mai căutat la mijloc de septembrie
În târgurile din Capitală, fumul grătarelor abia acoperă mirosul de struguri proaspăt zdrobiţi. Daniel Ionescu vine în fiecare weekend, de şapte ani încoace, la Agronomie, să le vândă bucureştenilor rodul podgoriei sale din Vrancea. Weekendul acesta, a adus cu el şi presa de struguri, pentru ca orăşenii să vadă cu ochii lor cum se face mustul.
Un singur necaz are. Seceta a scăzut din producţia de struguri, însă ce a rămas este mult mai dulce şi mai aromat. Iar clienţii sunt pe deplin de acord. Şi aceasta se găseşte din plin. Vasile se laudă cu cea mai bună pastramă din Bran şi cel mai reuşit bulz.
Preţurile nu sunt mai mari decât în anii trecuţi. 10 lei porţia de pastramă cu bulz, şi tot 10 lei sticla de must. Iar clienţii se declară mulţumiţi. Chiar şi străinii.
Dacă vreţi să savuraţi mustul proaspăt ar fi bine să vă grăbiţi. Se transformă foarte repede în tulburel, iar apoi devine vin.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰