Antena Meniu Search
x

Aei senzoriale la Muzeul ASTRA din Sibiu

Odată cu ridicarea stării de urgenţă, cel mai mare muzeu în aer liber din România se redechide şi el. Şi, mai mult, ne aşteaptă cu o noutate: alile senzoriale. Conceptul vine din Germania.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 16:24

Vezi și
  • Alei senzoriale la Muzeul ASTRA
  • Redeschiderea, pe 15 mai

Ştim cu toţii, cele 96 de hectare ale Muzeului din Dumbrava Sibiului oferă o imagine a vieţii rurale de pe întreg cuprinsul ţării. Ce nu ştim este că expoziţia propriu-zisă ocupă doar 42 de hectare. Şi era păcat. Limitarea este depăşită acum cu ajutorul unui nou concept - aleile care fac legătura dintre om şi natură.

Ovidiu Baron, director muzeu - Posibilitatea de a se deplasa pe alei de lemn, pe alei pietruite, pe alei de pamant, cu ajutorul cărora sa descopere alte fatete ale muzeului, sa beneficize de linistea din natura, de bucuria peisajului, de sanatate pur si simplu. Este un spatiu natural extrem de bogat care pentru prima data prin intermediul acestei alei este deschis cu adevarat vizitarii.

Aleile din lemn incep din zona podului acoperit din Gura Râului, iar traseul continuă până în spaţiul care leagă două peisaje simbolice ale României - Delta Dunării şi peisajul montan al Carpaţilor.

Ovidiu Baron, director muzeu - Pana recent, practic era o zona inaccesibila, care iata a fost pusa la dispoziţia vizitatorilor prin intermediul aleii dar de asemnenea si prin cateva interventii de toaletare la nivelul padurii.

Aleile senzoriale măsoară peste doi kilometri şi vor fi inaugurate odată cu redeschiderea muzeului, în 15 mai. Şi ar mai fi ceva.

Odată redeschis, muzeul ar putea găzdui cel puţin două mii 500 de vizitatori pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aei senzoriale la Muzeul ASTRA din Sibiu