Antena Meniu Search
x

Video Naufragiu în Marea Neagră, doi marinari sunt de negăsit. Comandatul și electromecanicul au murit

Nouă marinari salvaţi de pe nava ucraineană care s-a scufundat ieri în largul Mării Negre au ajuns în această dimineaţă în Portul Constanţa. De aici au au fost preluaţi de ambulanțe şi duşi la spital pentru investigaţii medicale. Căutările continuă pentru alţi doi membri ai echipajului.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 15:06

Vezi și
  •  La misiune participă şi fregata Regina Maria, dar şi un elicopter care survolează zona.

Mesajul de SOS a venit ieri dimineaţă, în jurul orei cinci. Ultimele cuvinte transmise de pe "Volgo Balt 179" au fost abandon navă. Cei 13 marinari de la bord s-au urcat în barca de salvare, în timp ce cargoul se scufunda.

A urmat încă o oră şi jumătate de coşmar până au ajuns salvatorii. O oră şi jumătate în derivă, în valuri de peste patru metri. Salvarea lor a fost o navă privată românească, aflată la 18 mile depărtare. 

Laurențiu Mironescu, sef serviciu CERONAV: Nu au mai găsit nava. În schimb au procedat la operaţiuni de salvare reuşind să salveze 10 persoane în viaţă. 

Comandantul navei nu a mai fost găsit în viaţă. Regulile mării spun că acesta părăseşte ultimul vasul în caz de pericol. Şi electromecanicul a murit. Marinarii salvaţi au primit îngrijiri medicale de urgenţă în spitalul remorcherului românesc. Iar în această dimineaţă, după 24 de ore de la naufragiu, au fost aduşi de acelaşi remorcher în portul Constanţa. Mai multe ambulanţe i-au preluat şi i-au dus la spital pentru investigaţii medicale.

Laurențiu Bădulescu, şef SAJ: Sunt stabili hemodinamic. Au fost testati pe antigen rapid si sunt negativi toti. Au stat 5-6 ore in apa, se resimt, trebuie investigati la UPU Constanta radiografic si paraclinic. 

Femeie de 26 de ani, evacuată cu elicopterul după scufundarea navei

Singura femeie din echipajul ucrainean, o tânără de 26 de ani, a fost evacuată cu elicopterul, după ce starea ei de sănătate s-a agravat. Un navigator, secundul comandantului, este în continuare de negăsit. 

Radu Petrescu, reprezentant GSP Falcon: Încercăm să găsim a 13-a persoană. Nu plecăm până nu o găsim. 

Nava "Volgo Balt 179" călătorea sub pavilionul Insulelor Comore. În urmă cu şase zile a plecat din portul Rostov-pe-Don, încărcată cu cărbune. Ieri dimineaţă ar fi trebuit să ajungă în Portul Constanţa. A naufragiat însă, înainte de răsărit, la circa 130 de kilometri distanţă de Port, în largul Mării Negre. 

"Volgo Balt 179" avea 48 de ani. Era o navă de construcţie specială, lungă şi îngustă ca să poată intra pe canalul de la Rostov-pe-Don. În timp, cred specialiştii, cargoul s-a degradat şi rezistenţa ei a fost avariată. 

Marian Cozma, comandant de navă: Sunt nave construite în anii 60. Erau concepute pentru comerţ pe Marea Baltică şi pe ape interioare ale Rusiei.

Nava a ajuns acum pe fundul Mării Negre. În urmă cu doi ani, o altă navă Volgo-Balt s-a scufundat tot în Marea Neagră în dreptul provinciei Samsun din Turcia. 6 din cei 13 membri ai echipajului au murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Naufragiu în Marea Neagră, doi marinari sunt de negăsit. Comandatul și electromecanicul au murit