Antena Meniu Search
x

Video Navele de croazieră vin iar la mare. Când începe sezonul în Portul Constanţa

Suntem în februarie, calendaristic vara pare departe dar de fapt nu este; pe litoral au început deja pregătirile. Cel mai important port românesc la Marea Neagră va primi în acest an 26 de nave de croazieră.

de Redactia Observator

la 09.02.2021, 13:02

Vezi și
  • Sezonul de croaziere va începe în Portul Constanţa pe 1 mai.
  • Companiile de navigare se vor asigura că pasagerii care urcă pe navele lor sunt sănătoşi. 

Peste 3000 de pasageri străini, mai exact. Primul vapor ar trebui să ajungă în luna mai. Până atunci, autorităţile iau măsuri suplimentare de siguranţă sanitară, iar în terminalul de pasageri întregul circuit a fost reconfigurat. 

Sezonul de croaziere va începe în Portul Constanţa pe 1 mai şi se va încheia pe 16 octombrie. 17 nave maritime și nouă fluviale sunt aşteptate să andocheze aici. Autorităţile au luat deja măsuri pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă. 

Florin Goidea, director CNAPMC: Terminalul de pasageri este pregatit si are conditii de a asigura fluxuri de intrare, iesire, să se respecte distanţarea în conformitate cu regulile pandemiei. 

De asemenea, companiile de navigare se vor asigura că pasagerii care urcă pe navele lor sunt sănătoşi. 

Corina Martin, agent de turism: Ne așteptăm totuși că aceste companii de croaziere să implementeze test covid negativ la îmbarcare, deși nimeni nu îți poate garanta că nu poți contacta virusul în cele 72 de ore până la îmbarcare  

Portul Constanța, una dintre cele mai solicitate destinaţii în zonă

Chiar dacă există armatori care dau ca sigură sosirea în Portul Constanţa, autorităţile române sunt încă rezervate şi spun că situația se poate schimba oricând. Trei nave care ar fi trebuit să ajungă în luna martie au anunţat deja că nu vor mai opri aici. 

Corina Martin, agent de turism: Ne așteptăm la renunțări în continuare, o pierdere mare, repet, pentru imaginea Constanței, pentru veniturile pe care agențiile, ghizii, restaurantele le-ar fi încasat.

Chiar şi aşa, Portul Constanța rămâne însă una dintre cele mai solicitate destinaţii în zonă, cu cele mai multe nave de croazieră anunțate pentru sezonul 2021. Asta şi datorită multitudinii de obiective turistice.

Cristian Cealera , muzeograf: Ar fi trei axe pe care noi le propunem - vizitarea orașului Tomis și apoi se poate merge la Cetatea Histria. Apoi ar veni axa Constanţa-Adamclisi, iar cea de-a treia axa ar fi pe linia Dunării. Să nu uităm că avem Capidava și să nu uităm că în ultimul rând avem Carsium, Hârșova.

12 nave și-au făcut deja rezervări şi pentru anul 2022 în Portul Constanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Navele de croazieră vin iar la mare. Când începe sezonul în Portul Constanţa