Antena Meniu Search
x

Românii care vin în țară, nemulțumiți de timpul de așteptare în Vama Nădlac (Video)

Încă un val de români a intrat azi în ţară. A fost pentru a treia zi consecutiv înghesuială, iar timpul de aşteptare pentru a trece graniţa a fost şi de şapte ore. Pentru a ajunge acasă, românii îşi asumă nu doar riscuri enorme ci şi costuri uriaşe. 

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 21:17

Vezi și
  • Românii plătesc și câte 500 de euro pentru a ajunge cu mașina din Olanda în țară.
  • Câte 10 minute de persoană este timpul de așteptare în Vama Nădlac.

De exemplu, plătesc pentru o călătorie cu maşina din Olanda în România 500 de euro. Şi nu e tot. Aici îi aşteaptă alţi "rechini". Drumul din Arad la Sighişoara costă 300 de euro. 

E a treia zi deja în care în Vama Nădlac domneşte haosul. Cozile de maşini care aşteaptă să intre în ţară se întind pe câţiva kilometri. Românii care se întorc cu miile în ţară aşteaptă în jur de 7 ore să treacă graniţa. 

Părinţii îşi scot copiii să se dezmorţească printre maşini. Revoltaţi, unii vor să pună presiune pe autorităţi şi apasă insistent pe claxoane.

Sunt şi sute de români care trec frontiera pe jos. Vin cu microbuzele din toată Europa, până în apropierea graniţei. De-acolo sunt lăsaţi să se descurce. Preţul călătoriei? "Se cere şi 500 de euro acum. Îţi spune că trece pe lângă graniţă şi te lasă la mama dracului".

Un alt bărbat, nemulțumit de condiții, spune că "ne-am înţeles cu un preţ, pe drum s-o întors. O fost vorba de 150, am ajuns la 170. Ne-o lăsat la 50 de kilometri de vamă. Acolo taxiuri, te aşteptau alţi bani, altă distracţie. Am mai plătit 50 de euro".

Odată ajunşi în vamă, sute de oameni stau îngrămădiţi. Păstrează distanţa doar sub ochii jandarmilor.

10 minute de om. Atât durează controlul actelor şi triajul epidemiologic. Fiecare persoană e verificată de un medic, i se ia temperatura, apoi completează şi o declaraţie. Dacă cineva are temperatura prea mare, merge pe un circuit separat.

Greul nu trece însă odată cu traversarea frontierei. Pentru că în jurul Vămii Nădlac e plin de aşa numiţii "rechini", care se ofer să-i ducă pe oameni acasă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi pentru drumul până la gara sau autogara din Arad se percep tarife uriaşe: "Cât ne iei? 100 de lei. La amândoi? Nu, de persoană".

Autorităţile au deschis şi Vama Petea. Doar 400 de români au trecut pe acolo în ultimele 24 de ore.

Românii care revin acasă pe jos pot face acest lucru prin intermediul unei benzi deschise special pentru ei. După controlul epidemiologic, aceştia se pot întoarce acasă pentru următoarele 14 zile pentru a-şi petrece perioada de izolare la domiciliu.

Peste 38.000 de români s-au întors în ţară în weekend. În acelaşi timp, au plecat din România peste 31.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii care vin în țară, nemulțumiți de timpul de așteptare în Vama Nădlac (Video)