Antena Meniu Search
x

Video Direcţia de Sănătate Publică Ilfov este în colaps şi cere ajutorul armatei

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov e în colaps. Din ce în ce mai mulţi pacienţi infectaţi se plâng că inspectorii nu le răspund nici la telefon, nici la e-mailuri. Un bărbat povesteşte pentru Observator, pe [email protected], că le-a scris celor de la DSP nu mai puţin de 132 de mailuri, fără a primi un răspuns. Directorul admite că angajaţii sunt complet depăşiţi şi aşteaptă întăriri de la Armată.

de Bogdan Ocnaru

la 11.12.2020, 21:56

Vezi și
  • Numeroşi bolnavi de Covid se plâng că inspectorii DSP nu răspund la telefon sau e-mail
  • DSP Ilfov este copleşit, judeţul fiind al treilea cel mai afectat din întreaga ţară

''Ore am sunat, si eu şi soţia, n-a răspuns absolut nimeni. Am venit să scot decizia personal'', spune Ionuţ, un pacient vindecat. 

Povestea lui Ionuţ e povestea a sute de români în pandemie. A fost infectat şi a încercat, ca un cetăţean responsabil, să anunţe autorităţile. A reuşit doar după ce s-a vindecat. 

''Au luat legătura cu mine după vreo 3 săptămâni, deja ieşisem din izolare. Abia atunci au făcut ancheta epidemiologică'', afirmă acesta. 

Neregulile în avalanşă de la DSP Ilfov au fost semnalate şi redacţiei Observator prin zeci de emailuri pe adresa [email protected]

''Am sunat o zi întreagă la DSP. Pentru deciziile de izolare, pentru concediul medical, a trebuit să mergem la sediul acestora. Acolo, oamenii sunt ținuți afară, în frig, angajații au un aer de superioritate''.

DSP Ilfov este copleşit, judeţul fiind al treilea cel mai afectat din întreaga ţară. Incidenţa a ajuns la aproape 7 cazuri la mia de locuitori, iar media infectărilor noi este peste 300, în ultimele 24 de ore. Directorul spune că nu au cum să facă faţă: sunt doar 17 oameni, voluntari şi angajaţi, care răspund continuu la telefon şi la e-mailuri. 

Teodor Gabriel Negulescu, director DSP Ilfov: Volumul de muncă e foarte mare. Oamenii lucrează, se răspunde la telefon. O să vorbesc cu colegii mei să preia mai repede anchetele epidemiologice. 

Raed Arafat, şeful DSU: Asta se va verifica. Să vedem dacă e o sincopă sau e o chestie care trebuie rezolvată. 

În disperare de cauză, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a încheiat un protocol cu Ministerul Apărării Naţionale. De luni, 5 militari se vor alătura inspectorilor şi vor răspunde la telefoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Direcţia de Sănătate Publică Ilfov este în colaps şi cere ajutorul armatei