Antena Meniu Search
x

Video Nervi și aglomerație în ultima zi de vacanţă. Pentru cei mai mulți turiști, drumul spre casă a însemnat ore lungi în trafic

Ultima zi de vacanţă la munte a venit cu nervi în trafic şi viteze de melc. S-a circulat infernal. Ceaţa, zăpada şi puhoiul de maşini au făcut ca drumul spre casă să dureze pentru mulţi turişti aproape întreaga zi. Am vrut şi noi să vedem cât ne ia să ajungem din Braşov până în Capitală în ultima zi de weekend.

de Redactia Observator

la 03.01.2021, 19:31

Vezi și
  • De dragul peisajului superb, turiştii au fost dispuşi să îndure traficul de coşmar. 
  • În Rânca, în acest weekend, au urcat în jur de 15 mii de turişti.

Circulaţia infernală spre Rânca a blocat, aseară, zeci de turişti într-o parcare. După ore în şir de aşteptat, sătui să tot plătească în plus şi cu nervii întinşi, oamenii au forţat bariera.

Şi astăzi, drumul spre Rânca a fost un test al răbdării. De dragul peisajului superb, turiştii au fost dispuşi să îndure traficul de coşmar. 

În Novaci, toate maşinile au fost trase spre dreapta.

Polițist: ”Bună ziua, aveţi lanţuri?”

Șofer: ”Nu”.

Polițist: ”Aveţi două variante. Ori vă întoarceţi şi reveniţi cu lanţuri. Dacă nu, băgaţi în parcare”.

Șofer: ”Aşteptăm să vină cineva cu lanţuri. A plecat după lanţuri. Am stat două ore şi ceva până am ajuns aici”

15 mii de turişti au urcat în weekend la Rânca

Mai sus, la cota 1.600, a fost cod galben de vânt puternic. Însă nici vântul, nici ceaţa densă nu i-au întors din drum pe oameni.

Spre staţiunea Rânca, se circulă în condiţii de iarnă. Din cauza traficului intens, a ninsorii, dar şi a vizibilităţii reduse, au fost instituite filtre şi se merge pe un singur sens la intervale de 30 de minute.

După câteva minute, circulaţia a paralizat din nou pe ambele sensuri de mers.

În Rânca, în acest weekend, au urcat în jur de 15 mii de turişti. Aşteptarea a fost lungă şi pentru turiştii care au vrut să plece spre casă.

Echipa Observator, 4 ore pe distanța Brașov-București

Odată cu miile de turişti a pornit spre casă şi echipa Observator.

Alexandra Marin, reporter Observator: ”Mini vacanţa s-a încheiat, iar cei care au venit în această perioadă la munte astăzi se întorc acasă. La fel facem şi noi. Pornim din Braşov spre Bucureşti, vorbim de 190 de kilometri, care în mod normal ar trebui parcurşi în aproximativ două ore şi jumătate. Astăzi, însă, realitatea s-ar putea să ne surprindă”

Primul blocaj: chiar la ieşirea din Braşov. Încă de la ora 12.00, poliţiştii recomandau şoferilor să meargă pe ruta ocolitoare, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Chiar şi aşa, foarte mulţi şoferi nu au ascultat indicaţiile poliţiştilor şi au preferat să se lase pe mâna aplicaţiilor GPS. Aşa că până la Sinaia, un drum de 45 de minute, a fost parcurs două ore.

Strategia autorităţilor a dat rezultate. Parţial. Nu a mai fost circulaţia infernală de ieri. Chiar şi aşa, pe DN1 a fost evident că vacanţa de sărbători s-a încheiat. 17 kilometri despart Sinaia de Comarnic, o distanţa de doar 20 de minute cu maşina. Noi am făcut dublu. De la Comarnic însă, drumul a fost lin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Nervi și aglomerație în ultima zi de vacanţă. Pentru cei mai mulți turiști, drumul spre casă a însemnat ore lungi în trafic