Antena Meniu Search
x

Video Vis de iarna doar la munte, în restul țării, temperaturi de primăvară. În Reşiţa au apărut ghioceii

Un an al extremelor nu se putea încheia decât cu o vreme nefirească. Azi, temperaturile au fost de primăvară în aproape toată ţara: au înflorit ghioceii, iar la mare turiştii au stat la plajă. Doar la munte, a mai rămas un colţ de iarnă ca-n poveşti. La Rânca, turiştii s-au înveselit pe pârtii cu o bere la zăpadă.

de Redactia Observator

la 31.12.2020, 20:35

Vezi și
  • Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani în România. Iar anul pe care tocmai îl încheiem este cel mai cald din istorie la nivel global.

Ultima zi din an a fost la înălţime. La Rânca, a nins ca-n poveşti pe pârtii. A fost bucuria copiilor şi nu doar a lor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După câteva ture pe placă sau schiuri, turiştii s-au răcorit cu o bere pusă la rece, direct în zăpadă. A mers perfect după un grătar, pregătit sărbătoreşte.

În staţiunea Rânca, la 1600 de metri altitudine, e iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Ninge abundent, iar în termometru sunt minus 2 grade.

Bucureştenii care n-au ajuns la munte, au putut admira crestele înzăpezite, de la fereastră. A fost senin şi cald, ca în mai toată ţara.

Aerul de primăvară s-a simţit şi pe litoral

Mai rar un an în care să poţi spune că de Revelion ai stat plajă.

La malul mării, astăzi, temperaturile maxime ating 16-17 grade Celsius, valori neobişnuit de ridicate pentru această perioadă din an, aşa că eu am renunţat la geacă şi mă pot bucura de razele generoase ale soarelui.

În Reşiţa, au ieşit chiar ghioceii şi au îmbobocit trandafirii.

Gerul Bobotezei rămâne doar o expresie în 2021

Este cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani în România. Iar anul pe care tocmai îl încheiem este cel mai cald din istorie la nivel global.

De altfel, 2020 a fost anul recordurilor meteorologice. În timpul verii, în România au fost emise 125 de avertizări de cod roşu de furtună.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Noaptea dintre ani va aduce o atmosferă caldă şi la propriu şi la figurat pentru că minimele vor fi cuprinse între minus un grad Celsius în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral. Chiar şi aceste valori nocturne sunt mai mari decât maximele normale pentru o zi de început de an. Va ploua în mare parte din ţară, iar la altitudini mari vor fi în continuare ninsori şi vântul va sufla cu putere”.

Gerul Bobotezei va rămâne doar o expresie şi în 2021.

Vor fi temperaturi de primăvară în majoritatea zonelor. Dar să nu disperăm. La munte, chiar dacă săptămâna va începe cu ploi, vor veni şi ninsorile, iar condiţiile de schi vor deveni perfecte către mijlocul lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vis de iarna doar la munte, în restul țării, temperaturi de primăvară. În Reşiţa au apărut ghioceii