Video

Marea evadare din pandemie, bară la bară și umăr la umăr. Turiștii au dat testul răbdării în a doua zi din an

De Corina Matlinschi.
Publicat: 02.01.2021, 19:25.
Actualizat: 02.01.2021, 19:26

Haosul de pe cerul plin de artificii a coborât în trafic şi în zonele turistice. România s-a blocat în cod roşu de aglomeraţie, de parcă nici n-ar mai fi pandemie. După un Revelion petrecut în case, mulţi s-au îmbulzit în staţiuni şi au petrecut o bună parte din vacanţă pe drum.

Aşa a arătat a doua zi din an pentru mii de turişti. Un test al răbdării.

Dorinţa de libertate şi de plimbare s-a transformat în nervi şi aşteptare de ore în trafic. În staţiunile din judeţul Braşov, cozile s-au întins pe kilometri întregi.

”E foarte aglomerat, nu ne aşteptam să fie atât de aglomerat”

Plin a fost şi oraşul Braşov. După cozile de pe şosele, pare că toţi turiştii şi-au dat întâlnire în Piaţa Sfatului.

Dacă nu ar fi existat măştile de protecţie nu ne-am da seama că e pandemie, asta pentru că Piaţa Sfatului a arătat astăzi ca una dintre cele mai aglomerate zile din Brașov din anul 2019, înainte ca oamenii să ştie de coronvirus.

Mai mult s-a stat decât s-a mers şi pe drumul către Castelul Bran. Între staţiunile Bran şi Moeciu şoferii au înaintat cu viteza melcului: 3km/h, aşa că au avut timp suficient să admire peisajul.

Aglomerație infernală și pe rutele ocolitoare

Poliţiştii le-au recomandat şoferilor să folosească rute alternative. Surpriză, însă. Cei care au crezut că o să evite aglomeraţia pe ruta ocolitoare DN1 A, au descoperit că pe ambele sensuri se circulă încredibil de greu, mai ales către Braşov.

Cozi interminabile au fost şi în Predeal. După zecile de minute din trafic, norocoşii care au ajuns pe pârtie s-au aşezat la o nouă coadă. Cu greu s-a mai ţinut cont de distanţarea socială. Şi în Sinaia, a fost buluc de turişti.

S-a stat în trafic cu orele şi pe drumurile spre staţiunile montane din Gorj. Spre Rânca s-a circulat infernal: mii de şoferi au parcurs 15 kilometri în mai bine de trei ore.

”Se merită. Am ieşit din casă şi stăm în maşină. Nu luăm Covid, e frumos”.

Drumul Naţional 67C s-a transformat într-o parcare uriaşă. De aici, se vede cel mai bine coloana de maşini care se întinde pe aproximativ 15 kilometri, chiar până la intrarea în staţiunea Rânca.

”Ne-am săturat. De şapte ori am vrut să ne întoarcem înapoi, dar am zis că poate, poate îşi mai dă drumul. Mai sperăm, mai mergem câte doi metri, doi metri

Pe Transfăgărăşan, în zona deschisă, circulaţia a fost aproape blocată. Cei veniţi la săniuş au lăsat maşinile parcate chiar pe şosea, din lipsă de locuri, şi s-au bucurat de zăpadă.

În Harghita Băi, unii turiști au făcut cale întoarsă

În Harghita Băi, mulţi turişti au fost nevoiţi să-şi anuleze planurile. Maşinile parcate au blocat un sens de mers, aşa că poliţiştii le-au recomandat doar celor care aveau cazare în zonă să se încumete să urce în staţiune.

Şi în Sud-Vestul ţării, peisajul a fost acelaşi: relaxare la înghesuială. În staţiunea montană Muntele Mic turiştii abia îşi mai puteau face loc printre maşini.

Nici drumul de la mare nu a fost mai liber. Cei care au ales litoralul pentru a petrece începutul noului an, şi-au petrecut o parte din vacanţă în trafic: au stat zeci de minute la ieşirea din staţiunea Mamaia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.