Antena Meniu Search
x

Nicio masa fara peste pentru turistii de pe litoral

Daca noaptea cluburile devin neincapatoare, ziua, cherhanalele sunt pline. Indiferent de reteta dupa care e pregatit pestele, turistii nu lasa nimic in farfurii. Si nu va ganditi ca patronii cherhanalelor au facut cine stie ce studii de gastronomie

Vezi și

Sunt chiar localnicii care stiu din familie secretele unor retete de peste. In Vama Veche pe terasele improvizate de langa baracile pescarilor se mananca cel mai gustos peste sau cel putin asa se lauda bucatarii.

E greu sa rezisti mirosului de peste, mai ales cand e facut la gratar. Pe asta s-au bazat si localnicii care s-au reprofilat si au devenit bucatari desavarsit. Nu pentru ca au vreo reteta sofisticata sau vreun curs de specialitate, ci pentru ca ei cunosc secretul care-i face pe turisti sa le calce pragul mereu. Pestele proaspat gatit demential. Dimineata, in zorii zilei, inainte sa ajunga in farfurie, pestele din diverse specii: calcan, rechin, scrumbie, guvizi sau hamsii, este prins de pescari in taliene intinse la peste 100 de metri in largul marii.

Dar pestele nu este gatit doar pe gratar. Bucatarii il prepara in toate felurile posibile: ciorba, sarumura sau bors de peste. Singura conditie este ca totul sa fie natural si proaspat. In farfuriile celor care au umplut terasa improvizata de langa baracile pescarilor au ramas doar oaselele. Specialitatile localnicilor sunt foarte apreciate. "Ceva mai bun de atat nu se poate. Pestele e usor piperat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Nicio masa fara peste pentru turistii de pe litoral