Antena Meniu Search
x

Niciunde borşul de peşte n-are gust ca în Deltă

Mulţi spun că secretul ar fi apa de Dunăre. Dar, nu aceasta este secretul. Ci altul. O să-l aflaţi imediat chiar de la localnicii din Jurilovca.

Vezi și

 Mulţi spun că secretul ar fi apa de Dunăre. Dar, nu aceasta este secretul. Ci altul. O să-l aflaţi imediat chiar de la localnicii din Jurilovca. Un loc de peveste în Delta Dunării, unde vă puteţi caza în căsuţele localnicilor, vechi de peste un secol.

La 50 de minute de mers cu maşina din Tulcea, dăm peste acest ţinut scăldat în soare cu peisaje rare şi apusuri fermecătoare. Se numeşte Jurilovca. Localnicii, pescari din tată-n fiu, sunt întotdeauna bucuroşi de oaspeţi şi ne aşteaptă cu specialitatea casei: borş lipovenesc la ceaun.

Pescăreşte, se mănâncă mai întâi peştele cu un sos făcut din ciorbă, din borşul pescăresc dres cu usturoi, oţet, sare. Pentru ca borşul să fie cu adevărat gustos, e nevoie de cel puţin 5 feluri de peşte dar şi de un ingredient special. Doar localnicii ştiu reţeta.

Pentru 60 de lei pe zi, vă puteţi caza la ei, în căsuţele pitoreşti din piatră şi chirpici, acoperite cu stuf şi rame albastre la ferestre. În timp ce peştele se tăvăleşte la foc mic cu roşii, ardei şi puţin usturoi, gazda ne spune poveşti pescăreşti.

De la Jurilovca, putem ajunge cu vaporaşul în satul de vacanţă de la Gura Portiţei. În ultima vreme, tot mai multe ambarcaţiuni trag aici la mal. Pentru că cererea este foare mare, în special din partea străinilor fermecaţi să petreacă vacanţa în sălbăticie, în curând vor apărea aici încă 30 de pontoane plutitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Niciunde borşul de peşte n-are gust ca în Deltă