Antena Meniu Search
x

Prima ninsoare a sezonului a făcut ravagii. Autorităţile, prinse pe picior greşit

O zi şi o noapte de ninsori puternice au făcut ravagii în zeci de localităţi şi ne-au arătat că nu suntem deloc pregătiţi pentru iarnă.

Vezi și

O zi şi o noapte de ninsori puternice au făcut ravagii în zeci de localităţi şi ne-au arătat că nu suntem deloc pregătiţi pentru iarnă. 60 de oameni sunt şi acum blocaţi în Munţii Bucegi, în plin viscol. Telecabina nu mai funcţionează, iar salvatorii se chinuie să ajungă la ei. Codul portocaliu a lăsat mii de familii în beznă şi fără căldură. Mai multe trenuri au rămas blocate în câmp, iar traficul a fost infernal. În faţa problemelor, autorităţile continuă să spună că sunt mai pregătite ca niciodată. 

Şi e doar începutul. Primele ore de ninsori au adus şi primele intervenţii la limită. În plin viscol, doi turişti din Galaţi au rămas cu maşina împotmolită pe drumul spre Piatra Arsă. Pe alocuri, stratul de omăt depăşeşte un metru. Jandarmii montani i-au dus la adăpost.

În Mureş, autorităţile numărau pagubele încă din zori. Şi nu au fost deloc puţine. Mii de familii au rămas izolate ca în mijlocul celor mai crunte ierni. Fără lumină, apă sau căldură. Deşi zăpada abia depăşea 10 centimetri. 

Nici braşovenii nu s-au bucurat de peisaj. În trafic, a fost un chin. 20 de centimetri de ninsoare au dat peste cap circulaţia. Dar de la prefectură, iarna se vede altfel. Marian Rasaliu, prefect Braşov: "Totul este în regulă, se circulă foarte bine pe toată suprafaţa judeţului Braşov."

Şapte judeţe din centrul ţării au fost sub cod portocaliu de ninsori şi vânt. Şi în toate au fost probleme. 

Pe crestele montane, ninsorile au acoperit deja pârtiile de ski. Aproape toate locurile de cazare sunt ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Administratorii fac ultimele pregătiri pentru sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Prima ninsoare a sezonului a făcut ravagii. Autorităţile, prinse pe picior greşit