Antena Meniu Search
x

Noi DEZVĂLUIRI despre firma implicată în scandalul echipamentului pentru JO: Afaceri cu statul de 800.000 de euro şi contracte cu zeci de cluburi şi federaţii

Firma fondată în 2009 și controlată inițial de actualul membru CIO Octavian Morariu are sute de înțelegeri cu zeci de entități sportive bugetare şi afaceri în valoare de 800.000 de euro cu statul român.

Firma fondată în 2009 și controlată inițial de actualul membru CIO Octavian Morariu are sute de înțelegeri cu zeci de entități sportive bugetare şi afaceri în valoare de 800.000 de euro cu statul român.

Aceste dezvăluiri sunt făcute de echipa jurnalistului Cătălin Tolontan, miercuri, într-un nou material despre firma Pax Creative Sports, specializată în comerţ cu articole sportive, şi care ar fi furnizat echipament Kappa contrafăcut sportivilor care au făcut parte din delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio.

Potrivit site-ului tolo.ro, nu doar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a încheiat contracte cu această firmă, ci și multe alte cluburi, federații și direcții județene de sport au fost dotate cu echipament de către firma Pax Creative.

Cele mai cunoscute sunt CS Steaua, CSM București sau Federația de Scrimă și cea de Rugby.

"Fondată de Octavian Morariu, pe atunci președintele COSR, și de secretarul general Ioan Dobrescu, ambii retrăgîndu-se la scurt timp din ea, compania Pax Creative a început imediat să primească angajamente din lumea sportului. Majoritatea covîrșitoare a acestor contracte au fost fără licitație, prin achiziție directă: 240. Valoarea achizițiilor directe a fost de 1.084.389 lei. Datele apar într-o analiză făcută pentru Gazeta Sporturilor de către X-SPEND Consulting, o companie axată pe analiza datelor din SEAP. Încă 11 contracte au fost realizate tot fără licitație, prin cerere de ofertă, în valoare totală de 1.307.119 lei, aici intrînd cele 10 contracte cu COSR, cel mai valoros partener al Pax Creative", scrie site-ul tolo.ro.

”Când am văzut că e nevoie de contracte cu entități bugetare am realizat că e vorba de conflict de interese și am părăsit firma, lăsînd-o unui om în care aveam încredere: asistenta mea vreme de 10 ani”, a explicat Morariu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Citeşte continuarea dezvăluirilor despre firma înfiinţată de Octavian Morariu pe site-ul tolo.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi DEZVĂLUIRI despre firma implicată în scandalul echipamentului pentru JO: Afaceri cu statul de 800.000 de euro şi contracte cu zeci de cluburi şi federaţii