Antena Meniu Search
x

Noi idei profitabile in agricultura

In Romania, agricultura se reinventeaza. Odata cu generatia tanara vin si ideile noi. Un exemplu sunt agricultorii din Harghita care au renuntat la plantatiile traditionale de cartofi sau grau

Vezi și

De cativa ani, odata cu generatiile de tineri agricultori, au aparut pe plaiurile mioritice plantatiile-experiment. Au prins. Au inceput sa aduca roade. Asa ca agricultorii au profitat. "Trebuie sa fac ceva in agricultura pentru ca totus merita. Au fost si sacrificii, dar si castigul a fost pe masura. N-am mers la nicio excursie de trei ani de zile, pentru ca aici se vad excursiile mele", a declarat Karoly Attila Szabo.

Attila a vazut la parintii lui ce inseamna plantatiile de cartofi. Ca un kilogram de la producator costa un leu, in timp ce zmeura porneste de la zece lei kilogramul, iar munca depusa este aceeasi. Doar castigul face diferenta. Asa ca a investit nu mai mult de 3.000 de euro in plantatie, iar acum fructele mari isi fac singure reclama. "Am cerinte destul de mari. Chiar nu am atata zmeura cata trebuie sa vand".

Iar ideea inlocuirii traditionalilor cartofi cu produse mai profitabile pare sa prinda. Nu doar productia de zmeura ii incanta pe tinerii agrigultori, ci si cea de trandafiri. Bineinteles, un soi aparte. Pentru un singur fir de radacina de trandafir, producatorii iau cinci lei. Adica de cinci ori mai mult decat pentru un kilogram de cartofi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noi idei profitabile in agricultura