Antena Meniu Search
x

Noi imagini dramatice arată proporţiile tragediei de la Siutghiol

Un martor a filmat, de la balcon, întreaga operaţiune de salvare. Zeci de secunde de disperare, în care supravieţuitorii au strigat după ajutor

Vezi și

Un martor a filmat, de la balcon, întreaga operaţiune de salvare. Zeci de secunde de disperare, în care supravieţuitorii au strigat după ajutor 

Sute de minute de agonie, în care salvatorii i-au căutat în apele îngheţate. Cinci bărci au pornit în misiune. Patru pompieri au vâslit cu greu spre epavă, pentru că n-au reuşit să pornească motorul. Douăsprezece minute au făcut de la mal până la trupul medicului Laura Vizireanu. Când au ajuns, era prea târziu. 

Pe zeci de metri de apă, sute de resturi plutesc nemişcate. Cât vezi cu ochii, nu e niciun semn de viaţă. De la balcon, Adrian Sandu a devenit martorul unei misiuni încheiate tragic.

A filmat primele Ambulanţe sosite la faţa locului. Şi primii pompieri trimişi în misiune. Au adus cu ei o singură barcă, pe care au umflat-o la mal. În timp ce la nici 200 de metri patru eroi se scufundau secundă cu secundă.

Minute întregi, au încercat zadarnic să pornească motorul bărcii. Imaginile obţinute în exclusivitate de reporterii Observator dovedesc că salvatorii de la mal au pierdut timp preţios.

Gheorghiţă a ajuns primul în dreptul epavei. Cu barca lui cu motor. A văzut primul, de aproape, proporţiile dezastrului.

Tot el i-a ajutat pe pompieri să caute victimele. Au ridicat împreună coada elicopterului. Şi au găsit-o, sub fiare, agăţată de o elice, pe Laura Vizireanu. Medic şi mamă.

Două bărci au venit dinspre Ovidiu. Se văd clar în noile imagini. Într-una din ele, se afla Cornel Ţilioaică, pescar. El i-a adus pe pompieri la mal.

Dacă motorul bărcii ar fi funcţionat, pompierii ar fi ajuns la Laura cu 10 minute mai devreme. Cel puţin. Dacă ar fi fost suficient pentru ca viaţa ei să fie salvată, va rămâne mereu o întrebare dureroasă.

Pentru ceilalţi trei eroi, neputinţa salvatorilor de la mal nu s-a mai mai măsurat în minute, ci în ore întregi şi reci. Pilotul Petre Cătuneanu, copilotul Gigel Crăcănel, asistenta Gabriela Harton şi copilul ei nenăscut au fost scoşi din apele îngheţate mult prea târziu în noapte. În urma lor rămân doar lacrimi şi ecoul cutremurător al unui strigăt fără răspuns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noi imagini dramatice arată proporţiile tragediei de la Siutghiol