Antena Meniu Search
x

Tot ce trebuie sa stii despre noile tale lenjerii de pat din bumbac

Niciodata nu trebuie sa subestimezi importanta somnului. Odihna corespunzatoare contribuie la o stare mentala echilibrata si iti mentine corpul sanatos. Drept urmare, nu e cazul sa faci compromisuri cand vine vorba de somnul tau si trebuie sa acorzi mare atentie detaliilor.

de Redactia Observator

la 11.02.2020, 14:53

Niciodata nu trebuie sa subestimezi importanta somnului. Odihna corespunzatoare contribuie la o stare mentala echilibrata si iti mentine corpul sanatos. Drept urmare, nu e cazul sa faci compromisuri cand vine vorba de somnul tau si trebuie sa acorzi mare atentie detaliilor.

Odata ce ai ales salteaua de pat si pernele, trebuie sa alegi produsele in care iti vei inveli patul. De departe, cea mai populara alegere este reprezentata de lenjerii de pat din bumbac. Placute la atingere si confortabile, acestea au grija de somnul tau.

De ce sa alegi bumbacul pentru patul tau?

In materie de lenjerii de pat, bumbacul ramane etalonul calitatii. Scopul principal al acestui material este de a oferi confort absolut.

  • Bumbacul mentine confortul termic indiferent de anotimp. Pentru ca pastreaza temperatura optima, lenjeriile confectionate din bumbac sunt recomandate pentru toate anotimpurile din an. Acestea iti tin de cald in noptile lungi de iarna si iti ofera racoare in serile calduroase.

  • Cu toate acestea, bumbacul este un material care iti lasa pielea sa respire. Caldura emanata de corpul tau este raspandita in camera in care dormi si nu ramane in asternuturi. De aceea, somnul in lenjerii de pat din bumbac este extrem de confortabil. Totodata, bumbacul absoarbe cu succes transpiratia care poate aparea in timpul noptii.

  • Alt motiv pentru care lenjeriile din bumbac sunt atat de populare consta in proprietatile non-alergenice ale bumbacului. Ele sunt preferate de cei care sufera de alergii sau de cei cu pielea sensibila, mai ales primavara, cand polenul din aer cauzeaza o multime de reactii alergice.

Cate tipuri de lenjerii de pat din bumbac exista?

  • Bumbac 100% natural. Moale, pufos si non-alergenic, este recomandat pe tot parcursul anului. Poti sa optezi intre producatori renumiti de lenjerii de pat din bumbac, cum ar fi Cotton Box, Super Pucioasa sau Hobby Home.

  • Bumbac Percalle. Spre deosebire de bumbacul natural, cel percalle are o densitate mai mare a tesaturii si firul fin, nepieptanat. Considerate o alegere de lux, lenjeriile percalle sunt cunoscute pentru rezistenta lor crescuta in timp.

  • Bumbac satinat. Solutie de compromis pentru cei care isi doresc sa se bucure de confortul bumbacului, dar sunt restrictionati de buget, lenjeriile de pat din bumbac satinat (80% bumbac, 20% polistier) sunt alegerea ideala.

Cum sa ai grija de ele?

Ingrijite corespunzator, lenjeriile de bumbac pot sa reziste ani la rand chiar si atunci cand sunt folosite zilnic. Respecta sfaturile urmatoare si intra in randul celor care sustin ca s-au bucurat de aceleasi produse timp de zece ani!

  • Spalat. Adevarul este ca lenjeriile de bumbac nu sunt pretentioase, sunt rezistente si nu necesita ingrijire speciala. Le poti spala de mana sau la masina, la aceeasi temperatura la care speli hainele in mod obisnuit. Singura recomandare este sa nu setezi o temperatura foarte mare, pentru ca aceasta ar putea sa dauneze bumbacului pe termen lung.

  • Uscat. Nimic nu este mai simplu decat sa usuci lenjeriile de bumbac. Nu trebuie decat sa le lasi pe sarma de rufe sau pe uscator pentru o perioada scurta de timp.

  • Calcat. Bumbacul este un material foarte flexibil, care isi pastreaza forma neteda si eleganta fara sa necesite calcare. Daca totusi iti doresti sa calci lenjeria de pat, foloseste setarea temperaturii pentru bumbac, pe care aproape orice fier de calcat o detine.

Descopera oferta de lenjerii de pat din bumbac din colectia magazinului online PatulMeu.ro. Aici te asteapta o gama diversa de lenjerii care iti vor oferi somnul de calitate pe care il meriti!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tot ce trebuie sa stii despre noile tale lenjerii de pat din bumbac