Antena Meniu Search
x

Nouă din zece români care se visează celebri sunt păcăliţi de agenţiile de modeling fantomă

Dorinţa românilor de a se transforma în staruri peste noapte a dat naştere unor afaceri profitabile. Doar una din 10 agenţii de modelling funcţionează legal. Adică plătesc dările la stat şi au aviz de impresariat artistic.

Vezi și

 Dar, cum numărul naivilor e incredibil de mare, agenţiile-fantomă se înmulţesc de la o lună la alta. Cei mai mulţi dintre clienţi se aleg cu o gaură în buzunar şi n-au nicio şansă să guste măcar celebritatea.

Tânăra şi-a dorit să apară pe copera revistelor, însă a fost bună DOAR de plată. Când şi-a dat seama că e păcălită şi-a cerut banii înapoi. A primit un refuz urât.

Pentru agenţiile-fantomă nu există criterii de selecţie. Oricine poate să devină vedetă peste noapte. Dacă plăteşte taxele.

Schema este aceeaşi: păgubitul plăteşte o taxă de înscriere, iar apoi este convins să semneze un contract prin care i se promit activităţi mult mai bănoase.

Contractul, însă, este contra cost: 248 de euro pentru un an şi 298 de euro pentru doi ani. Clientul plăteşte şi aşteată să fie contactat de agenţi.

Agenţiile care funcţionează legal NU cer taxe de înscriere, cu atât mai mult taxe pentru contract. Din cele peste 100 de agenţii de modelling din ţară, puţin peste 10% funcţionează legal şi plătesc dările la stat.

Adică, trebuie să plătească statului 1% din cifra de afaceri. Bani care merg către Fondul Naţional Cultural, fond ce poate fi accesat de către cei înscrişi, pentru proiecte culturale.

Păgubiţii se pâng şi de rele tratamente din partea aşa zişilor agenţi, în momentul în care vor să rezilieze contractul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Nouă din zece români care se visează celebri sunt păcăliţi de agenţiile de modeling fantomă