Antena Meniu Search
x

Noul cod penal, BUCURIA infractorilor

N-aduce anul ce aduce codul penal. Din februarie hoţii sau prostituatele vor avea parte de mai multă clemenţă din partea legii

Vezi și

Pentru femeile care practică cea mai veche meserie din lume, fiecare zi ar putea fi una de sărbătoare. Din februarie încolo. Dacă noul cod penal intră în vigoare, se vor teme şi mai puţin de pedepse. Simple amenzi.

In noul cod penal, prostitutia nu mai apare ca infractiune, asa ca fetele care practica cea mai veche meserie din lume nu mai risca inchisoarea ci doar o amenda.

Noul cod penal prevede pedepse mai blânde şi pentru hoţi.

Daca in actuala legislatie aveam o sanctiune cuprinsa intre 3 si 15 ani, in noul cod penal dupa 1 februarie vom avea sanctiuni cuproinse intre 6 luni si 3 ani de inchisoare, spune Lorette Luca, avocat.

În plus, de la 1 februarie, furtul din mijloacele de transport in comun ar putea ramane nepedpsit daca hotul isi convinge victima sa il ierte.

Asta înseamnă că împăcarea înlătură răspunderea penală. Aşa se întâmplă şi în cazul infracţiunilor de înşelăciune.

Impacarea exonereaza de raspundere penala respectiv inlatura raspunderea penala a persoaneib care a savarsit aceasta infractiune de inselaciune evident conditionata de aceeasi retsituire a prejudiciului, spune avocatul.

O modificare de care ar putea beneficia de exemplu greii fotbalului românesc dacă ar plăti prejudiciul din dosarul transferurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noul cod penal, BUCURIA infractorilor