Antena Meniu Search
x

Noul mod prin care barbatii transmit o BOALĂ NECRUȚĂTOARE femeilor

O nouă modalitate prin care temuta maladie poate infesta femeile ai căror parteneri sunt deja purtători ai virusului HIV a fost descoperită

O nouă modalitate prin care temuta maladie poate infesta femeile ai căror parteneri sunt deja purtători ai virusului HIV a fost descoperită

Potrivit Science Daily, specialiștii Universității Nortwestern au crezut, de multă vreme, că alinierea normală a tractului țesutului vaginal acționează ca o barieră eficientă în cazul invadării virusului HIV în timpul unei relații sexuale. Mai mult, experții au fost convinși ca virusul HIV nu poate străbate acest tip de țesut vaginal.

Aceste teorii au fost desființate de studiile recente ale unei echipe din cadrul Școlii de Medicină (Universitatea Northwestern). Echipa de cercetători a descoperit că virusul HIV poate penetra țesutul sănătos al unei femei, până în momentul în care acesta găsește acces direct către celulele sistemului imunitar pe care le atacă instantaneu.

“Ne aflăm în fața unei descoperiri neașteptate și extraordinare. Acum putem înțelege clar de ce o femeie poate lua SIDA de la un partener sexual. Până în prezent știința nu cunoștea detaliile prin care se manifestă cu adevărat transmiterea virusului HIV la femei”, a declarat Thomas Feinberg, profesor de biologie moleculară în cadrul Universității.

Medicul speră ca descoperirea echipei sale să fie luată î vizor de către cei care vor încerca realizarea unui vaccin sau tratament care să protejeze împotriva SIDA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Noul mod prin care barbatii transmit o BOALĂ NECRUȚĂTOARE femeilor