Antena Meniu Search
x

Video "Nu te aștepți să fie din prima bine". Schimbarea din Pasajul Unirii care afectează circulaţia, în centrul Capitalei

Inaugurat cu fast în septembrie, după lucrări de reabilitare, Pasajul Unirii din Capitală a intrat din nou în reparații. După incendiul de luna trecută, responsabilii Primăriei Sectorului 4 au decis să instaleze stingătoare şi noi ventilatoare pentru evacuarea fumului. Atenţie, însă: şoferii care trec prin zonă trebuie să ştie că, din cauza lucrărilor, circulaţia va fi restricţionată în pasaj, pe timpul nopţii, până în 8 decembrie.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 07:48

Vezi și

În ultimele luni, Pasajul Unirii a fost unul dintre principalele subiecte ale buletinelor de ştiri. De la primele lucrări de reabilitare efectuate în ultimii 30 de ani sau inaugurarea fastuoasă, până la accidentele de care au avut parte şoferii care au circulat prin zonă. Cinci autoutilitare au rămas blocate la intrarea în pasajul praspăt reabilitat, iar o mașină a ars complet. E şi motivul pentru care, până pe 8 decembrie, în fiecare noapte, în intervalul orar 23 - 5 dimineaţa, circulaţia în pasaj e restricţionată pentru noi lucrări. 

Restricţii de circulaţie în Pasajul Unirii

"Pe lângă montarea celor 40 de ventilatoare și 100 de stingaotare, vor fi înlocuite și elementele afectate de incendiul produs în luna octombrie în pasaj", spune Eduard Marin, reporter Observator. Chiar dacă sunt conștienți de necesitatea acestor reparații, șoferii sunt nemulțumiți de timpul pe care îl petrec în plus în trafic din cauza restricțiilor. "De dimineață am trecut prin el, abia acum am văzut că e închis. E aiurea, că ajungeam mai repede acasă. Acum mă ocolește destul de mult", mărturiseşte un şofer. "Abia a fost deschis pasajul și se fac din nou lucrări. Dacă faci ceva, nu te aștepți să fie din prima bine", adaugă un altul.

Conform Primăriei Sectorului 4, ventilatoarele montate suplimentar vor putea interveni de îndată în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, vor putea evacua fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu. De asemenea, vor fi înlocuite și elementele deteriorate în urma incendiului de luna trecută: cablurile electrice, panourile metalice de pe pereţi şi tavanul. Prin Pasajul Unirii trec zilnic peste 60.000 de mașini. Lucrările de reabilitare din vară au costat 12 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » "Nu te aștepți să fie din prima bine". Schimbarea din Pasajul Unirii care afectează circulaţia, în centrul Capitalei