Antena Meniu Search
x

Nu toţi copiii au copilărie. Unii sunt vânduţi pe câţiva lei de proprii părinţi şi trimişi la muncă

Oficial, în toată România sunt 121 de copii exploataţi prin muncă. Din peste 3 milioane de minori. Zeci de părinţi îsi transformă copiii în sclavi. Pentru 50 de lei pe zi, îi trimit şi cu lunile să muncească

Vezi și

Oficial, în toată România sunt 121 de copii exploataţi prin muncă. Din peste 3 milioane de minori. Zeci de părinţi îsi transformă copiii în sclavi. Pentru 50 de lei pe zi, îi trimit şi cu lunile să muncească

Fără garanţii, fără să ştie unde, fără să se gândească la ce-ar putea păţi cei mici. Ba mai mult, unii sunt chiar samsari de prunci. Pot aduna în câteva minute zeci de copii dispuşi să muncească cu ziua. De Ziua Copilului, echipa Observator vă arată cum se negociază viaţa copiilor pentru un pumn de arginţi. 

Aşa negociază nişte părinţi din Teleorman pentru copilul lor. Cosmin are 16 ani şi e o marfă pentru cei care i-au dat viaţă. Cu noaptea-n cap, pleacă la câmp pentru un pumn de bani. Acolo l-am şi găsit - pe unul dintre ogoarele din comună. Îmbrăcat în haine murdare, cu încălţări rupte, părul încâlcit. Iar mâinile şi picioarele copilului spun poveşti mute ale durerii şi muncii grele.

Deşi ar trebui să fie la şcoală, Cosmin îşi întreţine familia, mult prea ocupată pentru a-l ocroti. O familie care nu pune preţ pe educaţie, ci pe banii pe care băiatul îi produce. Fără jenă, mama recunoaşte deschis cum munceşte băiatul ei.

La 16 ani, are experienţa unui adult. La capre, la sapă, la betoane, fântâni, orice. Părinţii negociază scurt. Se bate palma ca la piaţă. Deşi se închiriază un copil.

Un bărbat din Buzău promite un grup de cel puţin zece copii, niciunul mai mare de 16 ani. Chiar dacă unii dintre ei sunt la şcoală, asta nu e o piedică. Transformaţi în sclavi, minorii îşi câştigă pâinea muncind.

Oficial, în toată ţara, potrivit Protecţiei Copilului, doar 121 de copii sunt exploataţi prin muncă. La Telefonul Copilului, au ajuns de cinci ori mai multe cazuri în ultimul an.

Mâine, vedeţi cum o mamă îşi dă pe nimic fetele gemene de numai 9 ani. La muncă, doar casa nu se ridică singură. Copii transformaţi în sclavi, în exclusivitate, la Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nu toţi copiii au copilărie. Unii sunt vânduţi pe câţiva lei de proprii părinţi şi trimişi la muncă