Antena Meniu Search
x

Numărul turiștilor care ajung pe litoralul românesc, în continuă creștere (Video)

Aglomeraţie mare şi la mare. A fost un weekend plin pe litoral. 100 de mii de oameni au ales să se relaxeze în staţiunile noastre. Este cu mult sub ce a fost anul trecut în aceeaşi perioadă, dar peste aşteptările hotelierilor pentru acest sezon.

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 20:08

Vezi și
  • Circa 100.000 de turiști au ajuns weekend-ul trecut pe litoralul românesc.

O suta de mii de turişti au umplut litoralul în weekend. Dacă ne raportăm la cifrele de anul trecut, pare puţin. Totuşi ...

Cristiana Bârcă, manager de hotel: Situația este ciudată. Acesta este termenul potrivit. Este sub așteptări față de ce speram pentru anul acesta, dar peste așteptări față de ce luasem în calcul în aprilie/mai.

Sătui de pandemie, mulţi români aleg să plece în weekend la mare. Iar unii dintre ei se încumetă chiar să cumpere şi sejururi mai lungi. 

Elena Oprea, manager hotel: A fost un weekend bun, într-adevăr, au fost foarte multe rezervări pe ultima sută de metri. A fost un weekend cam la 95% din potențial. Anul trecut a fost 100% plin. E adevărat că avem și un hotel cu o capacitate foarte mare, 166 de camere, și este o provocare să-l umpli chiar și în timpul sezonului, mai ales anul acesta. 

Ştefan Necula, agent de turism: Din această săptămână se va aglomera și vor veni oameni cu sejururi mai lungi decât doar de weekend.

Cel mai bine se vând sejururile la hotelurile de lux unde o vacanţă de o săptămână costă aproximativ 5.000 de lei. Hotelurile de trei stele se umplu, însă, doar în weekend. Iar preţurile sunt în creştere. Pentru 12 zile de vacanţă alături de soţie şi copil, un turist a plătit cu 2.500 de lei mai mult decât anul trecut. 

Cum viitorul nu este sigur, investitorii din HoReCa se bucură de fiecare weekend aglomerat, chiar dacă asta înseamnă că, de multe ori, regulile de distanţare nu prea se respectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Numărul turiștilor care ajung pe litoralul românesc, în continuă creștere (Video)