Numărul restaurantelor din România e în continuă creştere (Video)
Industria ospitalităţii româneşti prosperă financiar, însă în continuare există un deficit de personal. Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România a făcut publice cifrele care arată că valoarea pieţei naţionale de profil este de trei miliarde de lei.
Industria ospitalităţii româneşti prosperă financiar, însă în continuare există un deficit de personal. Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România a făcut publice cifrele care arată că valoarea pieţei naţionale de profil este de trei miliarde de lei.
Avem o industrie hoteliera care duduie, insa haideti sa vedem exact cifrele.
Cifra de afaceri a industriie ospitatlitatii romanesti a ajuns la 13 miliarde de lei in 2017. Este o crestere de 15% fata de 2016 cand s a inregistrat o cifra de 11 miliarde 200 de lei.
Valoarea pieţei naţionale de ospitalitate este de 3 miliarde de euro. Tot la nivelul anului 2017 existau la nivel naţional 36.000 de restaurante, baruri, cafenele, din care 6.000 în Bucureşti. In anul 2016 erau aproximativ 4800 de astfel de localuri in capitala.
In 2017 la nivel nationa erau 300.000 de angati in domeniul ospitalie. Cu toate acestea, se preconizeaza un feicit de 50 de mii de angajati. Asta in timp ce valoatea medie a unui bon la restaurtant era de 50 de lei in 2017, si de 40 in 2016.
Bucureştiul, este pe primul loc în numărul de restaurante, insa exista si alte orase din România foarte importante care cresc la acest capitolul. Clujul si Timisoara sunt doua dintre locatiile unde numarul restaurantelor creste vazand cu ochii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰