Antena Meniu Search
x

Video O adolescentă din Hunedoara şi-a sărbătorit majoratul alături de medicul care a adus-o pe lume prin fertilizare in vivo

18 ani de la o fertilizare IN VIVO reuşită şi tot atâţia de când Iulia este pe lume. Ieri, fata şi-a sărbătorit majoratul, dar nu oriunde, ci alături de medicul care a făcut posibilă venirea ei pe lume. Mama fetei se declară cea mai fericită şi recunoaşte că fata a fost miracolul pe care l-a aşteptat încă de la 22 de ani.

de Marius Alexoiu

la 28.02.2021, 11:07

Vezi și
  • Adolescenta adusă pe lume prin fertilizare in vivo este elevă în clasa a 12-a.

Aşa şi-a sărbătorit ieri majoratul Iulia, o tânără care a venit pe lume în urma unei fertilizări IN VIVO. Emoţiile au fost mari atât pentru ea, cât şi pentru medicul care a făcut posibilă venirea ei pe lume.

Romeo Stănescu, medic: A fost o procedură care s-a făcut în foarte puţine locuri la momentul respectiv în România. Hunedoara a fost al patrulea oraş care a reuşit o tehnică de reproducere umană asistată. 

Medicul este un pionier al fertilizării artificiale. A ales procedeul in vivo, prin care a adus lumina şi fericirea în 15 familii hunedorene. În ultimii ani, însă, nu a mai avut solicitări.

Romeo Stănescu, medic: Am şi gemeni născuţi, am o familie din Orăştie, băiat şi fetiţă care au acum 15 ani. Am 10-15 copii născuţi după fertilizare.

Mama Iuliei, Marcela, avea 22 de ani când visa să aibă un copil. Totuşi, problemele de sănătate nu i-au permis să rămână însărcinată.

Marcela Gherghel, mama Iuliei: Aş fi putut rămâne însărcinată, dar domnul doctor mi-a zis că poate dura câţiva ani. Deja îmi sunase ceasul biologic şi îmi doream un copil. Şi atunci domnul doctor mi-a spus de procedură şi m-a întrebat dacă sunt de acord şi eu am fost de acord.

Adolescenta născută prin fertilizare in vivo este elevă în clasa a 12-a

Apoi, Iulia a venit pe lume şi a devenit lumina ochilor ei. Acum câţiva ani, când ajunsese la o vârstă potrivită, femeia i-a povestit fetei cum a fost adusă pe lume. Iulia povesteşte acum cu drag despre anii care au trecut rapid şi i-au adus cele mai frumoase amintiri.

Iulia Gherghel: Au fost nişte ani minunaţi... Mami ştie când eram mai mică şi nu realizam anumite chestii, iar după, odată ce creşti, dobândeşti anumite cunoştinte.

Fata este sănătoasă, elevă în clasa a 12-a, şi deja se gândeşte la viitorul ei. Este mândria familiei, dar şi a doctorului Stănescu, care ştie că venirea ei pe lume a fost un miracol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » O adolescentă din Hunedoara şi-a sărbătorit majoratul alături de medicul care a adus-o pe lume prin fertilizare in vivo