Antena Meniu Search
x

O batrana din Bucuresti a fost escrocata cu 9.000 de euro

O batrana din Bucuresti a fost escrocata cu 9.000 de euro. Metoda e noua, dar pe cat de ingenioasa, pe atat de periculoasa

Vezi și

Victima e sunata de infractorul care plange in hohote si sustine ca-i ruda. Pretinde ca a facut un accident si ca, pentru a scapa, are nevoie de bani. Multi bani. Zeci de varstnici le-au cazut deja prada escrocilor. Iata si marturia unuia dintre ei.

"Am fost terminat cand mi-a spus", povesteste Aurel Iordache in lacrimi. Sunt lacrimile unui batran de 74 de ani. E operat pe inima si era sa moara cand a auzit ca unicul sau copil ar fi dat cu masina peste doi oameni.

"In doua ore si jumatate, m-a pacalit. M-a ras de tot". Cu gandul ca fiul ar putea face puscarie, a scos din banca ban dupa ban. Toate economiile. "Fata are splina rupta si trebuie operata si trebuie bani la spital. Sa-l salvez pe baiat, am zis sa trimit si suma asta". In total, peste 17.000 de lei, adica, aproape patru mii de euro. In realitate nimeni nu patise nimic, iar persoana de la celalalt capat al firului era in puscarie.

O femeie, imbracata office era ajutorul din libertate al puscariasului infractor. S-a prezentat drept asistenta avocatului fiului sau si a fost filmata in timp ce primea de la o alta victima 13.000 de lei. Escrocii au fost prinsi de politistii Sectorului 1 din Bucuresti, iInsa nu sunt singurii. Alte gasti opereaza in capitala si nu numai si au facut de la inceputul anului zeci de victime.

"Fac o anumita documentare in prealabil inainte sa e sune si sa le insele. Afla date despre familia tintei. Despre bani, prieteni, domiciliu si ataca numai batrani cu probleme de sanatate", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.

"A fost sunata de un individ necunoscut, dandu-se drept fiul ei, plangand in hohote, tocmai pt a-i distrage atentia de la voce, spunandu-i: mama, am facut un accident, pe trecerea de pietoni am lovit doua persoane, o femeie cu fetita", povesteste fiul unei victime. Principala arma: dragostea de parinte.

"Mama! Te rog frumos! Ajuta-ma! E necazul foarte mare. Persoanele sunt in spital, ranite grav! Salveaza-ma". Totul s-a desfasurat rapid. In doua ore mama lui Georgian a ramas fara 3.000 de lei, dar nicio clipa nu si-a sunat fiul.

"Avem si un record in ghilimele, o persoana care a fost inselata prin acest mod de operare cu 9.000 de euro", a mai spus Niculae.

O alta batrana a facut un preinfarct cand a auzit de presupusul accident. Daca sunteti intr-o astfel de situatie, cel mai bun sfat e sa va sunati imediat ruda implicata in accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O batrana din Bucuresti a fost escrocata cu 9.000 de euro