Antena Meniu Search
x

O biserică din secolul al 17-lea din judeţul Mureş a fost salvată datorită localnicilor

Lăcaşul de cult a luat foc, moment în care oamenii au pus mâna pe găleţi şi pe bidoanele cu apă. Au stins atât de rapid incendiul.

Vezi și

Lăcaşul de cult a luat foc, moment în care oamenii au pus mâna pe găleţi şi pe bidoanele cu apă. Au stins atât de rapid incendiul, încât i-au uimit până şi pe pompierii sosiţi la faţa locului.

Focul a izbucnit în Ajun de Sfântul Nicolae, în Vaideiu, într-un colţ al bisericii, unde se aflau lumânările. Femeia de serviciu a dat alarma, iar oamenii au sărit.. 

Cristian Virag, purtător de cuvânt ISU Horea Mureș: "Incendiul era stins de localnici, cu ajutorul si cu sprijinul SVSU. Dacă nu se intervenea rapid, incendiul se putea propaga la intreaga construcţie, deoarece este din lemn masiv."

Mai mult, biserica datează din secolul al 17-lea şi face parte din patrimoniul naţional. Preotul slujeşte de numai patru luni aici şi stă într-o localitate vecină.

Preotul satului, Pașcu Vasile Gabriel: "Când am ajuns aici la faţa locului era deja stins tot! Şi am reuşit să facem constatarea. Biserica fiind  şi monument istoric." 

Oamenii se închină că au reuşit să salveze casa Domnului, mai ales acum, în prag de sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » O biserică din secolul al 17-lea din judeţul Mureş a fost salvată datorită localnicilor