Antena Meniu Search
x

La Botoşani, chiria într-un apartament dintr-un bloc ANL e sub UN EURO pe lună

Cred că orice om şi-ar dori să locuiască într-un apartament nou, spaţios, într-un bloc ridicat cu bani de la stat şi să plătească o chirie de 4 lei pe lună!

Vezi și

Cred că orice om şi-ar dori să locuiască într-un apartament nou, spaţios, într-un bloc ridicat cu bani de la stat şi să plătească o chirie de 4 lei pe lună! Nu este ficţiune, este realitate. Şi asta pentru că, după modificarea legii ANL, fiecare plăteşte în funcţie de cât câştigă. Avantajaţi în toată povestea asta sunt românii care muncesc la negru.

"Domnule, ai maşină de lux, dacă tu la ANAF figurezi că n-ai venituri, cu ce îţi întreţii maşina, cu ce îţi întreţii familia?! Sunt n şi n! Mă duc la serviciu şi mai mult de jumătate din salariu îl dau la stat înapoi. Mie nu mi se pare corect." Este reacţia multor locuitori din blocurile ANL din Botoşani, care tocmai au aflat că dacă muncesc sunt buni de plată. 

"Sunt chirii foarte mici de 4, 6 lei... Adică? Da, au, asistaţii social, nu noi. Dacă asta se doreşte să ne aducă să fim în stadiul de asistaţi sociali... Şi eu, nu mă mai duc la serviciu, să-mi dea ajutor social. Pentru unii sunt locuinţe sociale, pentru unii este cartier rezidenţial. Deci, nu ştiu, apartamentele astea s-au dat pe baza unor dosare înainte, acum pe baza a altceva." 

Această situaţie bizară a apărut din cauza unei Ordonanţe de Urgenţă, care a modificat Legea Chiriilor ANL. Şi aşa s-a ajuns ca aceia care nu muncesc să stea în condiţii de invidiat, dar la preţuri de nimic.

Nici măcar directorului de la ANL Botoşani nu-i convine această situaţie. Noua ordonanţă de urgenţă îl lasă fără 300.000 de lei, bani pe care societatea i-ar putea folosi în alte proiecte: "S-a ajuns la chestii, câteva chiar hilare, unii să plătească 4 lei iar alţii să plătească 320 de lei."

Conducerea companiei a găsit şi o soluţie: să vândă cele 780 de apartamente pentru care chiria nu ajunge nici măcar la un euro pe lună şi să-i mute pe chiriaşii care nu au, sau pretind că nu au, niciun venit în locuinţe sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » La Botoşani, chiria într-un apartament dintr-un bloc ANL e sub UN EURO pe lună