Antena Meniu Search
x

Video O comună din Alba, cu un singur caz de Covid-19, a intrat în scenariul roșu

Aritmetica nu iartă şi nu ţine cont de absurd. Viceprimarul unei comune din Alba a băgat toată localitatea în scenariul roşu, după ce s-a infectat cu COVID-19. E singurul bolnav, dar, pentru că sunt puţini locuitori, rata de infectare e mare. Pentru localnici, noul scenariu nu le schimbă viaţa radical: comuna nu are şcoală, cinematograf, teatru sau restaurant.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 22:16

Vezi și
  • Viceprimarul unei comune din Alba a băgat toată localitatea în scenariul roşu, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Suntem în Ceru Băcăinţi. O comună cu zece sate şi 274 de suflete. De ieri, localitatea e în scenariul roşu.

Ioan Trif, primarul comunei Ceru Băcăinți: ”Nu-i roşu. Suntem în carantină. Sau roşu? Nici nu ştiu ce îi. Scenariu roşu ba da. îi unul la 250, 4 la mie”.

De fapt, pe hârtie, rata de în comună e de 3,66 la mia de locuitori. În practică, un singur om e infectat. Viceprimarul. Care nici nu locuieşte în comună. Are însă domiciliul aici.

Viceprimar: ”Cam joi după-masă m-au apucat simptomele şi vineri nu m-am mai dus la primărie”.

Ioan Trif, primarul comunei Ceru Băcăinți: ”Păi matematică. Matematica nu am inventat-o eu. Un caz la 270 de locuitori. Asta e neşansa noastră, că n-avem locuitori. (...) N-avem cinematograf, n-avem restaurant, n-avem şcoală, nihil. n-avem nimic”.

Singura restricție valabilă pentru săteni: interdicția de circulație după ora 22.00

Practic, singura restricţie care se poate aplica în comună e că oamenii nu mai pot ieşi din case după ora 22.00 fără declaraţie pe proprie răspundere.

Satul reşedinţă, cel mai populat din comună, e pustiu şi la ora prânzului. Cârciumă nu există în sat. Nici magazin alimentar. Localnicii cred că regulile sunt pentru. orăşeni.

De la începutul pandemiei, coronavirusul a lovit doar la vârf la Ceru Băcăinţi. Trei oameni s-au infectat în ultimul an: primarul, fostul viceprimar şi actualul viceprimar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O comună din Alba, cu un singur caz de Covid-19, a intrat în scenariul roșu