Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O consumi frecvent fără să ştii cât e de periculoasă! Iată ce băutură îţi afectează sănătatea

Că e vară, că e iarnă, românul bea o bere! De sete sau din pură obişnuinţă, acest lucru poate dăuna sănătăţii mai mult decât vă închipuiţi

de Redactia Observator

la 27.05.2014 , 11:32

Că e vară, că e iarnă, românul bea o bere! De sete sau din pură obişnuinţă, acest lucru poate dăuna sănătăţii mai mult decât vă închipuiţi

Consumul de bere în cantităţi mari duce la dereglări periculoase în organism. Un renumit biochimist şi fiziolog rus, Oleg Danilevschi, afirmă că "alcoolismul provocat de bere este asemănător cu cel provocat de ţuică, duce la dereglări profunde ale sferelor spirituale şi corporale ale omului. Diferenţa este că apare mai lent".

Un alt factor de risc este obezitatea! Şi poporul pare să fie de accord cu asta: “Cine bea multă bere are pântecul gros". Acest lucru duce şi la afecţiuni ale inimii, funcţiile ei scad, iar cel mai mic efort devine unul foarte greu de realizat.

Articolul continuă după reclamă

Anumite substanţe prezente în bere (spirtul, bioxidul de carbon) duc la procese inflamatorii în stomac şi intestine, rinichi şi tractul urinar. Iar zahărul din ea poate să deregleze pancreasul.

A fost constatat faptul că mortalitatea din cauza cancerului la consumatorii de bere este de două ori mai mare decât cea medie. Iar ciroza şi hipertensiunea sunt la fel de răspândite printre consumatori ca şi printre băutorii de tării.

La fel de nocivă este acţiunea ei asupra sistemului nervos, îndeosebi asupra creierului. S-a dovedit că, doar de la o halbă, volumul memoriei scade considerabil, se reduce viteza gândirii, iar alte funcţii ale sistemului nervos devin instabile. În plus, efectele distrugătoare durează mult timp după consum.

Toate acestea plasează berea, alături de şampanie şi de lichior, în topul celor mai periculoase băuturi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » O consumi frecvent fără să ştii cât e de periculoasă! Iată ce băutură îţi afectează sănătatea